235 tekem in 61 zadetkov v vijoličastem dresu. Takšna je bilanca Dejana Mezge, ki se po sedmih letih in pol poslavlja od Ljudskega vrta. A slovo je bilo prijetno, takšno kot se za igralca, ki na klubski lestvici strelcev zaseda štirinajsto mesto, tudi spodobi. Dejan je na igrišču preživel 27 minut, ob odhodu z igrišča prejel stoječe ovacije, le-te pa so trajale kar nekaj minut.


Za vrhunec je Mezga, ki je danes na levici nosil tudi kapetanski trak, dvignil še lovoriko za najboljše moštvo v državi in priznal, da slovo od Maribora ni lahko: “Slovo zagotovo ni lahko. Emocije so prisotne in zelo težko je zapustiti Maribor, ampak tako je v nogometu. Sedem in pol let je bilo lepih, uspehov je bilo veliko. Sezono smo končali z naslovom prvaka. Celotno leto je bilo dobro, igrali in prezimili smo v Evropi, naslov prvaka pa je le še pika na i.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

“Kako naprej? Ne vem, težko je. Imam nekaj ponudb, a bom še malce počakal in razmislil ter nato podpisal pogodbo. Gremo naprej, a Maribor bo tu in bo vedno ostal v mojem srcu,” je s cmokom v grlu razlagal 28-letni Medjimurec, ki se je po menjavi in odhodu z zelenice sprehodil ob igrišču ter opravil častni krog ob glasnih pozdravih Ljudskega vrta: “Krog ob igrišču je bil zelo čustven. Lahko se le zahvalim soigralcem, vsem v klubu in navijačem, zagotovo pa se v prihodnosti še vidimo.”

V sedmih letih in pol, kolikor jih je Mezga preživel v Mariboru, se je nabralo veliko lepih trenutkov, a najbolj se mu je v spomin vtisnilo gostovanje v škotskem Glasgowu, ko so si vijoličasti prvič zagotovili nastop v skupinskem delu Evropske lige: “V spominu mi najbolj ostaja gostovanje v Glasgowu, kjer se je zgodilo nekaj posebnega. Maribor je tam naredil velik korak naprej v Evropi, uvrstili smo se v Evropsko ligo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Marcos Tavares pred novim mejnikom v življenju

Izšla je biografija Marcosa Tavaresa, knjiga, katera se je napovedovala že nekaj časa. Dol…