Blestel je že na februarskem evropskem prvenstvu, ko pa, kljub dobri predstavi v tekmi proti Portugalski, Slovenije ni uspel popeljati v izločilne boje. Portugalci so v Beogradu za njegov hrbet pospravili šest zadetkov, a bi jih lahko še več, saj je vratar Maribora zbral nekaj odličnih posredovanj. Le-teh ni manjkalo niti včeraj.


Dolgoletni vratar Litije, ki se je lansko poletje odločitev za selitev v štajersko prestolnico, je bil za Špance, evropske prvake in svetovne podprvake, nepremostljiva ovira. V slogu hobotnice je odbil kar nekaj nevarnih poskusov, še posebej v drugem polčasu, ko je Španija po rezultatskem zaostanku pritisnil proti golu Slovenije in nanizala nekaj nevarnih strelov. A brez uspeha. “Zadovoljen sem s svojo predstavo, ki je plod naše borbenosti. Moram pohvaliti celotno ekipo, ki je zaslužna za rezultat. Na takšnih tekmah se veliko pričakuje od vratarja in če ne prejme gola, se lahko premaga tudi Španijo,” je z nasmeškom na ustih priznaval trenutno nesporno prvi vratar slovenske izbrane vrste, ki pa časa za proslavo velike zmage in ničle proti Španiji ni imel, saj ga danes zjutraj, tako kot večino reprezentantov, že čakajo službene obveznosti: “Tega trenutno še ne dojemam. Morda se bom tega začel zavedati šele jutri, ob sedmi uri zjutraj v službi, ko bom začel delati. Zaenkrat je to tekma moje kariere, res sem vesel.”

Podobno kot Alen Fetić in selektor Andrej Dobovičnik, tudi Puškar pred povratnim obračunom ostaja na realnih tleh: “Pošteno povedano, od povratne tekme ne bi preveliko pričakoval, saj lahko pričakujemo še bolj agresivno Španijo in še več priložnosti na njihovi strani, a dokler so sanje dovoljene, lahko sanjamo. Fetiću čestitam za vrhunski gol, kapo dol celi ekipi, fantje so se borili fenomenalno.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Prleki še naprej stoodstotni, prvi zmagi za Kobaridčane in Vrhničane

Po tretjem krogu 1. SFL na vrhu še naprej kraljuje Meteorplast Šic bar, ki je edina ekipa …