Zveza prijateljev mladine Ljubljana je ustanoviteljica dobrodelne akcije Botrstvo, ki s pomočjo nacionalnega Radia pomaga številnim otrokom s socialno najbolj ogroženih družin. Žalostne zgodbe preštevilnih slovenskih družin so se dotaknile tudi agencije Players Promotion.


Slednja je letošnje poletje v Madridu uspela pridobiti podpisan dres trenutno najboljšega nogometaša na svetu, Cristiana Ronalda, ki se na dobrodelne pobude vselej rad odzove. Z izkupičkom prodaje dresa, za katerega so na licitaciji iztržili kar devet tisoč evrov, je kar 65 slovenskih otrok iz socialno ogroženih družin letovalo na slovenski in hrvaški obali. Izjemno gesto Portugalca so zaznali tudi v njegovi domovini in priznani častnik A Bola je omenjeni dobrodelni akciji namenil celotno stran svoje tiskane izdaje.

Z vsoto devet tisoč evrov so sicer prekosili vsa pričakovanja, tako je na letovanje odšlo enkrat več otrok, kot so pričakovali sprva, kar je za portugalski športni časnik poudaril tudi Jaka Jakopič, sicer nekdanji nogometaš, sedaj pa vodja pisarne pri agenciji Players Promotion: “Bili smo presenečeni in ob enem osupli. Niti v najbolj optimističnih sanjah si nismo upali pomisliti, da bi lahko zbrali podobno vsoto. Iz dna srca se zahvaljujem vsakemu posamezniku, ki je sodeloval, seveda pa gre prav posebna zahvala Cristianu Ronaldu, čigar mala pozornost je več kot le ogromno pomenila slehernemu otroku.”

Članek v portugalski A Boli
CR7

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tekma legend za pomoč žrtvam poplav

Ljubljana bo nocoj gostila dobrodelno tekmo, na kateri se bodo zbirala finančna sredstva z…