Začeli smo seveda v Mariboru, kjer je cena vstopnic 10 €, mladostniki do 15 leta plačajo 5 €, medtem ko je na navijaško tribuno mogoče priti že za 6 €. Letna vstopnica za stadion Ljudski vrt vas stane 140 € v kolikor ste novi lastnik, v skupini najmanj 5 ljudi ali če sezonsko vstopnico že imate iz prejšnje sezone pa je cena le-te 125 €. Ponujajo tudi t.i. spomladanske vstopnice, za katere boste odšteli zgolj 60 €. Imetnikom letne vstopnice klub prizna 50% popust pri nakupu klubskega koledarja in 10% popust pri vseh navijaških artiklih, obenem pa pridobite predkupno pravico za nakup vstopnic za evropske tekme.


Tudi v Ljubljani, boste za obisk Stožic odšteli 10 €. Za mladostnike do 14 leta je cena 5€, kolikor so znašale tudi vstopnice za derbi z Mariborom v predprodaji, na dan tekme pa boste za njih odšteli 15 €. Na voljo so tudi polletne vstopnice, po izjemno ugodni ceni 40 €, ki zajemajo tudi morebitno tekmo polfinala Pokala Hervis Slovenije. Sezonske vstopnice so na voljo za 100 €, članom kluba pa ob tem nudijo tudi brezplačne vstopnice za gostovanja in domače evropske tekme v kvalifikacijskem delu.

Najceneje si je nogometno tekmo ogledati v Domžalah. Pred letošnjo sezono so namreč v domžalskem klubu močno znižali ceno vstopnic, tako da je cena le-te za prvenstveno tekmo zgolj 5 €, za dijake, študente in upokojence pa samo 3 €. Cena letne vstopnice znaša 60 €, v primeru da vstopnico že imate iz prejšnje sezone 50 €, za dijake, študente in upokojence pa samo 30 €. Ob nakupu 5 sezonskih vstopnic prejmete eno zastonj, ob tem pa že ob nakupu prejmete praktično darilo, decembra pa tudi klubski koledar.

Na obali, natančneje v Kopru je redna cena vstopnice 10 €, za študente in upokojence pa 5 €. Letna vstopnica vas bo olajšala za 100 €, študente in upokojence za 50 €, prejšnji lastniki letnih vstopnic boste odšteli 70 €.

Cena vstopnic je ugodna tudi v Celju, kjer posamezna karta stane 5 €, ženske in otroci do 14 leta pa imajo prost vstop. Letne vstopnice so na voljo za 50 €, pri nakupu 10 ali več vstopnic se prizna tudi 10% količinski popust.

V Velenju je cena vstopnic enaka kot v Celju, tudi ženske in otroci imajo enake ugodnosti. Letne vstopnice so na voljo po 60 €, za člane kluba pa po 30 €.

V kranjskem Triglavu imajo zelo zanimivo ponudbo. Navadna vstopnica vas stane 8 €, za ženske, študente, upokojence in trenerje pa je cena 5 €. Na voljo je tudi družinska karta (dva odrasla in otrok) po ceni 10 €, medtem ko je cena karte za mladoletnike le 1 €. Sezonska vstopnica je na voljo po enotni ceni 70 €.

Navijaško močno podprta Mura ima višjo ceno vstopnic. Za glavno tribuno boste odšteli 10 €, za ostale tribune pa 8 €, otroci do 12. leta plačajo samo 2 €. Sezonska vstopnica za glavno tribuno vas bo stala 150 €, za ostale tribune 120€. Kupite lahko tudi sezonsko vstopnico za otroke do 12. leta, kar vas bo stalo 30 €. Pripravljeno imajo tudi vstopnice za jesenski (70 €) in spomladanski del prvenstva, le-ta bo vaš žep olajšala za 50 €.

Tudi v Gorici so pripravili nekaj posebnih akcij. Cena posamezne karte je 8 €, z navijaškim artiklom ND Gorica pa evro manj. Otroci do 7 leta imajo vstop prost, do 14. leta je cena vstopnice 4 €, za ženske, študente, dijake in tudi brezposelne pa je cena karte 6 €, kolikor znaša karta tudi v primeru, da ob nakupu vstopnice kupite še navijaški artikel. Letna karta znaša 100 €, v paketu za dve osebi pa 90 €. Možen je nakup tudi polletne vstopnice za ceno 55 €.

Uradnih podatkov o cenah vstopnic za tekme NK Aluminij nismo uspeli pridobiti. 

Foto: Aleš Cipot

Klube lahko razdelimo v tri kategorije glede na ceno vstopnic. Najdražje so vstopnice v velikih mestih – Ljubljani in Mariboru ter na obali. Sledita Nova Gorica in Kranj, najbolj ugodno pa boste na tekmo prišli v Celju, Velenju in Domžalah. Za lastnike letnih vstopnic je najbolje poskrbljeno prav pri najcenejšem klubu NK Domžale in pri NK Maribor, zanimivo ponudbo pa so si omislili tudi pri Ljubljanski Olimpiji. Ne glede na gospodarsko krizo in vsesplošno pomanjkanje sredstev so v glavnini slovenskih prvoligašev sledili trendom in vstopnice močno pocenili. Razlike so kljub temu očitne, tako si lahko dijak v Ljubljani ogleda dva derbija med Olimpijo in Mariborom ali pa za isto ceno celo sezono obiskuje tekme NK Domžale. Tako lahko ocenimo, da je ogled nogometne tekme v Sloveniji omogočen prav vsem in da, čeprav je gospodarska situacija v državi slaba, ogled nogometne tekme ni razkošje zgolj za bogatejše saj so se slovenski prvoligaši potrudili in pokazali veliko razumevanja za finančno stisko predvsem študentov in upokojencev. Nogomet v Sloveniji je vsekakor vreden teh nekaj evrov, tako da velja naše priporočilo, da naj se ljubitelji nogometa na lastne oči prepričajo o kvaliteti slovenske prve lige, saj bodo njihove denarnice to vsekakor prenesle.

 

Avtor: alakazaam

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tekma legend za pomoč žrtvam poplav

Ljubljana bo nocoj gostila dobrodelno tekmo, na kateri se bodo zbirala finančna sredstva z…