Aleksander Čeferin bo po prvem mandatu naloge in dolžnosti predsednika Nogometne zveze Slovenije opravljal tudi v naslednjih štirih letih. Čeprav bo Skupščina NZS na Brdu pri Kranju na sporedu čez dobra dva tedna, je to že jasno, saj je priznani odvetnik edini kandidat za predsednika krovne nogometne zveze.


Volilna komisija NZS je namreč danes v skladu s Statutom NZS in Pravilnikom o volitvah in razrešitvah voljenih organov NZS preizkusila skladnost vloženih kandidatur, ki so na sedež zveze prispele do 3. februarja do 12. ure. Komisija je prejela zgolj eno kandidaturo za predsednika zveze, Aleksandra Čeferina je predlagalo vseh devet medobčinskih zvez, kakor tudi Zveza nogometni sodnikov Slovenije in Zveza nogometni trenerjev Slovenije. Ob predsedniku bodo na prihajajoči Skupščini izbrali tudi štiri podpredsednike. Kandidatov je pet, med njimi pa ni dveh dosedanjih podpredsednikov, Franca Kopatina in Staneta Oražma, sicer tudi predsednika NK Domžale. Za štiri podpredsedniška mesta se bodo potegovali mag. Stanko Glažar (predlaga MNZ Ptuj), Milan Jarc (predlaga MNZ Maribor), Danilo Kacijan (MNZ Murska Sobota), mag. Radenko Mijatović (predlaga ZNSS) in Franci Zavrl (predlaga MNZ Ljubljana).

Trojica je v igri za predsednika Arbitražnega sveta NZS, to so Drago Kostanjšek (predlaga ZNSS), Gvido Mravljak (MNZ Ljubljana) in Tomaž Sulič (MNZ Nova Gorica).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski sodnik delil pravico na derbiju v Egiptu

Le še nekaj tednov je ostalo do začetka drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach in klubi …