Nekdanji slovenski reprezentant Andrej Pečnik bo v novi sezoni nosil dres SAK iz Celovca. Klub koroških Slovencev trenutno nastopa v Regionalni ligi center, v tretjem rangu tekmovanja, kjer so v lanski sezoni zasedli visoko tretje mesto.


31-letni branilec in starejši brat Nejca Pečnika, ki je pred tedni okrepil beograjsko Crveno Zvezdo, je bil nazadnje član ruskega drugoligaša Volgarja iz Astrakhana, ki pa je po sezoni izpadel med tretjeligaše. Levi bočni branilec, ki je za izbrano vrsto zbral štiri nastope in se enkrat vpisal tudi med strelce, je pred tem v tujini igral še za Slovan iz Bratislave, Politehnico Iaşi in Sigmo iz Olomouca, v Sloveniji pa je bil član Maribora, Celja in matičnega Dravograda. Ob Pečniku se je v Celovec preselil tudi obetavni Matevž Štruc, ki je bil do sedaj član Dravograda.

Sicer v Slovenskem Atletskem Klubu igra kar nekaj nogometašev, ki so globok pečat pustili tudi na slovenskih igriščih. Goran Jolić in Darijo Biščan sta zagotovo ena izmed takih. Sicer pa se je pred dnevi po enem letu v klub vrnil tudi Grega Triplat, ki je lansko sezono preživel pri mestnem rivalu Austrii.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Poraz slovenske futsal reprezentance

Slovenska futsal reprezentanca je današnjo tekmo proti Češki izbrani vrsti izgubila z rezu…