Andrej Dobovičnik, selektor slovenske futsal reprezentance, je bil pred včerajšnjim obračunom z evropskimi prvaki in svetovnimi podprvaki v napovedih izjemno skromen. Kot smo zapisali že včeraj, je slovenska zasedba raje spregovorila na parketu mariborske Dvorane Tabor, na katerem je imela kaj za povedati.


Slovenci so se, pa čeprav gre šele za prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za preboj na evropsko prvenstvo, po zadnjem sodniškem žvižgu veselili velikega skalpa, verjetno kar največjega v zgodovini slovenskega futsala. “To je bila zelo zahtevna tekma, Španci so v Slovenijo prišli v popolni postavi in v vrhunski formi. V primerjavi z evropskim prvenstvom so se še okrepili, bili željni dokazovanja. Prepričan sem, da niso pričakovali takšnega odpora in niso nas podcenili. Našim fantom je potrebno čestitati. Naš gol je gorel šest minut drugega polčasa, vse ostalo pa je bilo na nivoju, čeprav smo igrali s svetovnimi in evropskimi prvaki,” je po koncu prve tekme z mirnim tonom razlagal Dobovičnik.

Slovenski selektor je imel pred tokratnim dvobojem s Španijo precej težav s sestavo zasedbe. Kljub številnim težavam pa je moštvo stisnilo zobe in s fanatično borbenostjo Špancem zadalo prvi poraz po nizu 27 zaporednih zmag: “Že moje izjave pred tekmo so bile ‘v svojih škornjih’, kot rečemo, imeli smo veliko težav, v desetih letih, odkar sem selektor, še nisem imel takšnih težav pri sestavi ekipe. Na nek način smo s strokovnim opravili svojo nalogo. Vesel sem za fante, to ni zgolj ‘ena zmaga’, tudi mlajšim generacijam prinaša pomembne točke in jih približuje najboljšim reprezentancam. To je kapital, ki ga bomo skušali še izkoristiti, tudi v naslednjih generacijah.”

Dobovičnik kljub veliki zmagi ostaja trdno na tleh, saj njegovo moštvo čaka še zahteven povratni obračun. “Povratna tekma bo izjemno zahtevna, Alen Fetić zaradi kartonov ne potuje z nami, danes pa je odigral vrhunsko tekmo, se pa vrača Gašper Vrhovec. A s temi fanti, kot sem dejal že večkrat, se ne bojim iti nikamor, saj vem, da bodo dali vse od sebe. Če bo to dovolj, pa še ne vemo. Zahvaljujemo se publiki, da je iz nas potegnila zadnje atome moči,” je zaključil slovenski selektor, ki na povratni tekmi pričakuje še agresivnejšega in nevarnejšega nasprotnika.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…