Alen Fetić je svoje v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na krstno svetovno prvenstvo, ki ga bo septembra gostila Kolumbija, že opravil. Igralec Maribora je s sijajnim zadetkom Sloveniji priigral senzacionalno zmago, zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pa štiriindvajsetletnik z izbrano vrsto ne bo odpotoval v Afriko, natančneje v Melillo, kjer bo sredi aprila odigran povratni obračun.


“Pred tekmo s Španci nimaš kaj pričakovati. Kapetan je dejal, da naj damo vse od sebe, hkrati pa moramo upati na slab španski dan. Puškar je bil res fenomenalen, cela ekipa je zaslužna za to zmago. Španija osem let ni izgubila uradne tekme, mi smo jih kot prvi premagali po osmih letih. Mislim, da si je naša generacija to zaslužila. Ampak za nami je šele prvi polčas, 12. aprila bomo skušali izvleči pozitiven izid v Španiji in se uvrstiti na svetovno prvenstvo,” je prve vtise razkril eden od junakov velike zmage, ki se je v devetnajsti minuti obračuna podpisal pod pravo mojstrovino.

Fetić, ki je v letošnji sezoni, po povratku v Slovenijo, za Maribor zabil sedem zadetkov, je priznal, da je bilo v drugem polčasu težko odbiti vse španske napade, ki so se na trenutki vrstili eden za drugim: “Zadnjih sedem ali osem minut ura ni šla nikamor, saj smo bili z močmi že pri koncu. Poznalo se je, da vsi nismo profesionalci, Španci pa igrajo v najmočnejšem prvenstvu in treh najmočnejših klubih na svetu. Ampak srca, kot ga imamo mi, oni ne bodo nikoli imeli.”

“Nič ne pričakujemo. Strokovni štab bo analiziral današnjo tekmo in pogledal, kje lahko igramo še boljše, čeprav smo že sedaj igrali zelo dobro. Gremo v borbo, v ‘pretep’, poskušati zmagati, vse je mogoče,” je sklenil strelec včeraj edinega zadetka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…