Aleksander Šeliga je za Aleksandrom Rodićem najizkušenejši član ljubljanske zasedbe. Tako kot pri ostalih, tudi pri Olimpiji že odštevajo zadnje do začetka spomladanskega dela sezone, nič drugače ni niti pri izkušenem vratarju, ki pa pri svojih napovedih ostaja realen. Nekdanji reprezentant ob pravem pristopu ne dvomi v zmage.


“Če se ozrem na celoten potek priprav, moram priznati, da je vse skupaj hitro minilo. Trenirali smo naporno in kakovostno, odlični pogoji za delo, ki smo jih bili deležni v Turčiji in kasneje v Rovinju, pa so velik kapital, katerega si marsikatera ekipa v Sloveniji ne more privoščiti. Počasi prehajamo v tekmovalno fazo, ko bo potrebno pokazati, kaj smo uspeli storiti v zadnjem mesecu in pol,” je za klubsko spletno stran o zdaj že praktično končanem pripravljalnem obdobju dejal 35-letni Štorjan. Zeleno-beli na zadnjih pripravljalnih tekmah pred začetkom spomladanskih obveznosti niso blesteli, kar priznava tudi Šeliga: “Izpostavil bi srečanja z dunajsko Austrio, Aluminijem in Triglavom. Dejstvo je, da čustveni naboj pred prijateljsko tekmo niti približno ni enak tistemu pred prvenstvenim obračunom. Fantje smo se po tekmi s Triglavom zaprli v garderobo in dorekli določene stvari. Če bomo na vsakem srečanju pravi, se za ugoden razplet ni potrebno bati.”

Vratar, ki je izkušnje nabiral tudi na Češkem in Nizozemskem, pri napovedih ostaja skromen, a obenem pravi, da bodo ob pravem pristopu prišle tudi zmage, z njimi pa uspehi: “Če si stoodstoten, imaš možnosti za dober rezultat. V nasprotnem primeru boš razočaran. Naši cilji so vselej povezane z zmagami, do katerih bomo prišli le ob pravi meri energije, zbranosti, kakovosti in želje po uspehu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška senzacionalno pripeljala otroka Hajduka

22-letni vratar Vice Baždarić je okrepil drugoligaša iz Rogaške Slatine. Mladi Zadarčan je…