Hidetoshi Wakui je bil pred spomladanskim delom letošnje sezone zadnji Japonec v slovenski prvoligaški druščini, potem ko je v drugi polovici leta 2008 nosil dres Gorice, še pred tem pa igral za Interblock. Japonsko bo na slovenskih zelenicah spomladi predstavljal Yuto Kubo, ki je pred dnevi z vodstvom celjskega prvoligaša sklenil triletno pogodbo.


A morda spomladi ne bo edini Japonec v Prvi ligi Telekom Slovenije. Iz radomeljskega prvoligaša so namreč danes sporočili, da se v njihovih vrstah na preizkušnji dokazuje Eito Furuyama. Gre za 22-letnega levičarja, ki se znajde na položaju zadnjega zveznega nogometaša, lahko pa igra tudi na bočnih položajih. Za razliko od celjskega Kuba se je Furuyama z evropejskim nogometom že srečal, saj je igral za za drugo ekipo francoskega Dijona, tri mesece pa je treniral tudi pri Bordeauxu. V domovini je nosil dres reprezentanc do 14 in 16 let. Trenerju Dejanu Djuranoviću se dokazuje tudi 22-letni Alen Koprivec, do sedaj drugi vratar Ankaran-Hrvatinov. Nove soigralce je sicer danes pozdravil tudi Enis Đurković, ki se je tako kot Aljaž Ivačič, iz ljubljanske Olimpije preselil na polletno posojo.

Radomljani se ta vikend odpravljajo v hrvaško Istro. V soboto se bodo ob 15. uri v Umagu pomerili z B ekipo Rijeke, dan kasneje, ob 16. uri, pa bodo v Rovinju igrali še z zagrebško Lokomotivo. V Umagu bodo gostovali tudi 7. februarja, ko bo igrali z B moštvo zagrebškega Dinama.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljudskem vrtu našli ustreznega strateškega partnerja

V ta boru Maribora so storili pomemben korak pri sklenitvi sodelovanja z turškim poslovnež…