Kevin Kampl je v četrtfinalu Lige Evropa uspešno in tudi suvereno prestopil “Iličićevo” Atalanto, ter se z RB Leipzigom uvrstil v polfinale sekundarnega evropskega klubskega tekmovanja. Po tem, ko so biki iz Lepziga na prvi četrtfinalni tekmi proti Italijanom odigrali 1:1, kjer je Atalanto v vodstvo popeljal Luisk Muriel, izenačil pa prav tako njihov Davide Zappacosta, so na drugi tekmi v Bergamu pokazali drugačen obraz. V vlogi gostov se Nemci kot kaže bolje znajdejo, saj povratno tekmo dobili z 0:2 in se tako suvereno, s skupnim izidom 1:3, uvrstili v polfinale Lige Evropa.


Na tekmi, v kateri je Kevin Kampl odigral 80 minut, je blestel predvsem napadalec gostov Christoper Nkunku, ki je bike v vodstvo popeljal v 18. minuti. Leipzig je vodstvo uspešno držal skozi celoten obračun, v 87. minuti pa ga je, ponovno preko Nkukuja, še povišal na 0:2. Z drugim zadetkom je bil francoski napadlec že 48. v tej sezoni neposredno vpleten v zadetek Leipziga, kar zgolj potrjuje njegovo izvrstvo formo v letošnji sezoni.

Po tekmi je svoje zadovoljstvo pred novinarskimi mikrofoni izkazal tudi Kampl: “Ni veliko za kritizirati. Res je, da bi lahko v prvem polčasu bolje držali žogo, a gledano v celoti, odlična tekma za nas. Pokazali smo zrelost in veliko pameti, zato velike pohvale ekipi.”

Kampla in druščino pa že kmalu čaka nov evropski izziv. V polfinalu tekmovanja se bodo spopadli z Rangersi, ki so polfinalno vstopnico vzeli nogometašem Sporting Brage. Slednji so namreč prvo tekmo dobili z 1:0, nato pa v Glasgowu izgubili s 3:1 in tako izpadli iz tekmovanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žiga Podkrižnik
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

EURO 2024 je zgodovinska priložnost za naše nogometaše

Žel ja Slovencev na letošnjem EURU je definitivno poseči po odmevnejših rezultatih. Napred…