Nogometna zveza Slovenije je na začetku meseca že objavila seznam udeležencev letošnjega tretjeligaškega tekmovanja, a zapletov s tem ni bilo konec. Pred tedni smo poročali o pomanjkanju klubov v centralni skupini ter o tem, da naj ne bi napredovale Bitnje, kasneje so gorenjskega prvaka vključili v zgoraj omenjeni uradni seznam, zdaj pa je spet prišlo do preobrata.


Bitnje ostajajo v četrti ligi. NZS jim nareč na koncu le ni izdala potrebne licence, saj v klubu ne morejo odpraviti infrastrukturnih pomanjkljivosti, ki so obvezen pogoj za napredovanje. Zakaj so ekipo kljub temu sprva uvrstili v tekmovanje in kako se lahko objavi seznam, preden so dejanko podeljene licence, ostaja nejasno. Kakorkoli, v žrebu za novo sezono so se znašle Žiri, ki so v gorenjski ligi osvojile tretje mesto in so že prej izrazile željo po napredovanju. Zdaj jim je to uspelo in po enajstih letih bo nekadanja Alpina spet igrala tretjeligaški nogomet.

Dolgih nosov pa spet ostajajo v Kočevju, ki je sezono zaključilo na trinajstem mestu in si želelo nadaljevati zgodbo, a prostora zanje očitno ni.

Pari 1. kroga 3. SNL center (22. avgust 2015):
Jesenice : Zagorje
Bled Hirter : Ilirija
Kolpa : Komenda
Brinje-Grosuplje : Šobec Lesce
Jezero Medvode : Žiri
Ivančna Gorica : Sava Kranj
Rudar Trbovlje : AŠK Bravo

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…