Prvak letošnje sezone, Zarica Kranj, mora tako kot ostali klubi odigrata še zadnja dva kroga. V večini tekem se gre le še prestiž in malenkostne popravke lestvice, zanimivo pa bo spremljati tudi lov na kranjski rekord, saj bi Zarica lahko postala edina neporažena ekipa v zgodovini lige (na vzhodu je to lani uspelo Dravinji). Za morebitno presenečenje v zadnjem krogu je le malo možnosti, tako da če kdaj, se lahko niz prekine tokrat, ko prvaki gostujejo v Zgornji Šiški pri Iliriji. Ta si želi skočiti na drugo mesto in zato po dobri sezoni upravičeno upa, da lahko Kranjčane ujame na levi nogi.


Drug zanimiv boj pa se odvija na dnu, kjer so še vedno ogrožena tri moštva. Lesce letos niso blestele, a vse kaže, da se bodo na koncu vendarle izvlekle. Za kaj takega bi jim še kako prav prišla kaka točka proti drugouvrščeni Ivančni Gorici, ki je po zadnjih neuspehih morda malo izgubila motivacijo, saj bodo v nasprotnem primeru lahko trepetale vse do zadnjega. Tu je namreč Kočevje, ki po katastrofalnem pomladnem delu še ni povsem obupalo in ima jutri zadnjo priložnost, da si podaljša staž. Priložnost je kar pravšnja, na stadion Gaj namreč prihaja oslabljena Komenda, ki si je obstanek že zagotovila.

Podobne načrte ima tudi Britof, ki gosti sosednji Bled, medtem ko se bodo vse ostale tekme odigrale za prestiž. Na prvem mestu je tu kajpak veliki zasavski derbi, ki bo na tribune kljub nekoliko slabši sezoni tekmecev zagotovo privabil ogromno ljudi. Glede na rezultate je jasen favorit Zagorje, a napovedi na takšni tekmi ponavadi ne veljajo kaj dosti. Poglejmo še »vodne klube«. Jezero gosti Kolpo, Sava pa se bo srečala s Radomljami B.

Pari 25. kroga 3. SNL center:
ZAGORJE – RUDAR TRBOVLJE (sobota, ob 16:00)
ILIRIJA EXTRA-LUX – ZARICA KRANJ (sobota, ob 17:30)
KOČEVJE – KOMENDA
BRITOF – BLED HIRTER
SAVA KRANJ – KALCER RADOMLJE B
JEZERO MEDVODE – KOLPA
ŠOBEC LESCE – IVANČNA GORICA (vse v soboto, ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…