Sobotna otvoritev prestavljenega dvanajstega kola 3. SNL zahod bo pestra in zanimiva, vsebovala pa bo tudi vrhunec, ki je bil sprva planiran za nedeljo. Vrača se namreč derbi med, to po trinajstih tekmah že lahko zapišemo, najboljšima ekipama v ligi, vodilnima Izolo in Ajdovščino. Po propadu Primorja je ajdovski novi klub Škou proti Izoli odigral le tri tekme, povratek na obalni Mestni stadion pa bo prežet tudi s spomini iz lanskega leta, ko je po preobratu slavilo domače moštvo. Ajdovci bodo imeli tudi tokrat težko delo, če želijo do zmage, s katero bi se vrnili na vrh lestvice. Na drugi strani tudi moštvo Aljoše Čotarja pred domačo publiko po odlični seriji zanimajo zgolj tri točke, s katerimi bi se utrdili na prvem mestu in še nekoliko pobegnili najresnejšemu tekmecu. Zanimivo bo spremljati tudi spopad med najbolj efikasnim napadom in najbolj trdno obrambo v ligi. Čeprav celotne kapacitete izolskih tribun tudi tokrat ne bodo izpolnjene, pa se, če bo le vreme zdržalo, na primorskem derbiju obeta lep obisk.


Lokalni obračun se sicer obeta tudi v Dekanih, kjer gostuje oslabljeni Portorož Piran, a vsled velike razlike v točkah in pomanjkanja tradicije enostavno ne moremo govoriti o derbiju. Če želijo gusarji še priti do obstanka, bodo tudi proti močnemu tekmecu morali zaigrati na zmago, hkrati pa bodo skušali potrditi, da zadnja visoka zmaga ni bila zgolj slučajna. Do kakšne gostujoče točke bi morda lahko prišla tudi Ilirska Bistrica, ki izven domačega kraja sicer ne blesti, a bo na edinem nedeljskem obračunu v Brdih želela nadoknaditi točke iz prve medsebojne tekme, ko je nesrečno izgubila. Tudi za zmago Tabora nad Adrio ni nobene garancije, saj so Kraševci tekom letošnje sezone oddali že ogromno točk, tudi tri v Mirnu.

V Dolinci so Bilje proti Cerknici radi lanskih in letošnjih izidov jasen favorit, a morda imajo tudi Notranjci po zadnji katastrofi na zalogi kakšno presenečenje.

Pari zaostalega 12. kroga 3. SNL zahod:
IZOLA : AJDOVŠČINA ŠKOU
JADRAN (D) : PORT.PIRAN
BILJE : CERKNICA
TABOR : ADRIA (vse 29.11. ob 14:00)
BRDA : IL. BISTRICA (30.11. ob 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šmarje v 16 tretjeligaško sezono z novim trenerjem

Vsa tretjeligaška moštva vzhoda so že v polnem pogonu, in pred zaključki priprav. Nekateri…