Prva sezona nove oziroma obnovljene tretje lige zahod se je tekom prvenstva spopadala z določenimi težavami, a zaključek bo minil v pravem slogu. Razpored je poskrbel, da se srečata Ajdovščina in Izola, moštvi pa sta poskrbeli, da imasta pred tekmo enako število točk. Zaključek torej ne bi mogel biti zanimivejši in na mestnem stadionu v Ajdovščini se gotovo obeta rekorden obisk. Tako te sezone kot verjetno tudi novega kluba, ki je nastal na pogorišču nekdanjega prvoligaša. Škuolovci so se z Izolani doslej pomerili petkrat, bili pa so kar uspešni, ob remiju imajo tri zmage, zadnjo tekmo pa so dobili 3:0. Ob prednosti domačega terena bi jih tako kdo morda označil za jasne favorite, toda tudi gostje iz Obale imajo izredno kvalitetno in izkušeno ekipo, tako da so možnosti dokaj izenačene. Obe ekipi napovedujeta oster boj in potihem računata na naslov, v rahli statistični prednosti pa so domači, ki jim zadošča že remi.


Ostale tekme so ob velikem derbiju seveda praktično nepomembno, a tudi tu ne bo šlo povsem brez naboja. Bilje gostujejo v sosednjem Mirnu pri Adrii in upajo na njen skalp ter tretje mesto, a so pri tem odvisni od Brd. Brice namreč v športnem centru Trnovo čaka vselej neugodna Ilirska Bistrica, ki si pred domačimi gledalci prav tako želi sezono zaključiti z zmago. Obe ekipi bosta sicer nastopili dokaj oslabljeni.

Za konec je tu še tema med Cerknico in Jadranom, na kateri bodo domači proti nemotiviranim pesjanom želeli zapustiti dno.

Pari 27. (zadnjega) kroga 3. SNL zahod:
CERKNICA : JADRAN DEKANI
AJDOVŠČINA ŠKOU : IZOLA (obe 6.6. ob 16:30)
ILIRSKA BISTRCIA : BRDA
ADRIA MIREN : BILJE (obe 6.6. ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…