Adria je bila v prvem delu sezone v odlični formi in na vrhu lestvice, nato pa je popustila in je zdaj zabeležila že peto zaporedno tekmo brez zmage, pa čeprav se je vmes pomerila z nekaj slabše rangiranimi moštvi. Mirenci so tokrat pred 150 gledalci gostovali v Tolminu, kjer so doživeli poraz, potem ko sta v drugem polčasu za domače v polno merila Zornik in Kucalović. Tolminci so z zmago skočili na tretje mesto in tako nadaljujejo letošnjo sezono v že znanem stilu, ves čas so blizu, a se najboljšim ne morejo povsem približati, saj je bilo zlasti v gosteh izgubljenih preveč pomembnih točk.


Bolje gre drugima dvema favoritoma, ki sta tokrat nalogo opravila z odliko. Vodilne Bilje so gostovale v Vipavi in številno domačo publiko utišale že v prvem delu, ko je zadel Humar, za rutinirano zmago pa je v nadaljevanju poskrbel Žižmond. Podobno uspešna je bila Izola, ki je doma z goloma Zybe in Nikolića žilavo Ilirsko Bistrico zlomila šele v podaljšku. Tekma ne bo šla v anale, a štejejo se tri točke, ki ribiče ohranjajo zgolj na točki zaostanka.

V nedeljo je v bitki za obstanek Ajdovščina Jadranu nekako pričakovano odnesla poln plen in tako najslabšim ušla že na pet točk prednosti. Sinovi burje bodo lahko zimski premor tako dočakali razmeroma sproščeno. Polovice prvenstva je konec, toda ne pozabimo, moštva v 3. SNL zahod pred zasluženim počitkom čaka še en krog, med drugim bo na sporedu klasika med Izolo in Ajdovščino.

 

Rezultati 14. kroga 3. SNL zahod:

TOLMIN 2:0 ADRIA
Zornik (62), Kucalović (82)

IZOLA 2:0 ILIRSKA BISTRICA
Zyba (91), Nikolić (93)

VIPAVA 0:2 BILJE
Humar (40), Žižmond (68)

JADRAN (HK) 1:2 AJDOVŠČINA
Bašić (58); Žižek (17), Ibraković (54)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Spremembe pri obalnem klubu

V izolskem nogometnem klubu je danes prišlo do sprememb, v tamkajšnji vodstveni shemi. Mes…