Končana je prva ne najbolj posrečena sezona obnovljene 3.SNL zahod, v kateri tekmujejo le še klubi iz Primorske. O obračunu kroga v Ajdovščini, ki je odločal o prvaku, smo podrobno pisali že včeraj, tu pa omenjamo še ostale tekme, ki so se odigrale v senci omenjenega dvoboja.


Pri Štantu se je zbralo kar 150 gledalcev, ki so prišli pogledat lokalni obračun med Adrio in Biljami, na katerem je pričakovano odločila kvaliteta. Že po nekaj minutah je goste, ki so celotno sezono odigrali zelo dobro, v vodstvo popeljal kdo drug kot odlični izkušeni kapetan Žniderčič, rezultat pa se do konca nato ni menjal. Črno-beli kljub zmagi niso uspeli priti do tretjega mesta, saj so zmagala tudi Brda, ki imajo kljub slabši gol-razliki boljši izkupiček iz medsebojnih tekem. Brici so na zadnji tekmi v Ilirski Bistrici slavili suvereno z 0:2.

V Cerknici so se domači, ki so lep del tekme igrali z igralcem manj, od domače publike poslovili s porazom. Uspešnejši je bil Jadran, kar dva neobičajna gola pa je dosegel Klančar, enega v lastno mrežo in drugega z bele točke. Notranjci sezono končujejo na zadnjem mestu, a zaradi izstopa moštva iz Pirana letos tako ali tako ne napreduje nihče. V 3. SNL zahod pa iz primorske lige prihaja Vipava, ki si je naslov tam z odličnimi rezultati zagotovila že pred časom.

Rezultati 27. kroga 3. SNL zahod:
AJDOVŠČINA ŠKOU 2:1 IZOLA

Tomažič (75′), Vidmar (93′ pen); Peroša (85′)
RK: Vatovec (93′ – MNK Izola)
CERKNICA 1:2 JADRAN (D)
Klančar (85/pen); Klančar (23/ag), Vitezica (78)
ADRIA 0:1 BILJE
Žniderčič (12)
ILIRSKA BISTRICA 0:2 BRDA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

3 komentarji

  1. Nejc Klančar

    7. 6. 2015 na 16:55

    Vse lepo in prav vendar se ne spomnim, da bi dal avtogol 🙂
    Lp Nejc Klančar

  2. T. D. L.

    8. 6. 2015 na 23:07

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…