Četrti krog 3.SNL zahod je prinesel prvo večje letošnje presenečenje oziroma že kar senzacijo. Na stadionu Koleno sta se pomerila lani zadnjeuvrščeni in prvak, domači s tremi porazi in gostje brez poraza, Cerknica in Ajdovščina Škou. Marsikdo bi torej rekel, da je vse jasno in da je vsakršna tekma sploh odveč, toda na igrišču so stvari pogosto drugačne od statistike in čarovniki se v nasprotju z vsemi pričakovanji veselijo velike točke. Ključna je bila 18. minuta, ko je gostujoči branilec Žgur prejel rdeči karton, domači pa so iz enajstmetrovke povedli. Favorizirani Škuolovci nato z možem manj vse do konca tekma niso uspeli več kot izenačiti, deset minut pred koncem obračuna je zadel Simčič.


Na vrh se je tako po slabem začetku že prebila Izola, ki pod izkušenim mačkom Sergašom očitno prihaja v želeno formo. Na derbiju kroga v Biljah so ribiči rutinirano rešili vprašanje zmagovalca, saj so preko Vidakovića povedli že po četrt ure igre, isti igralec pa je v zaključku tekme zmago le še potrdil. Drugi zadetek je hkrati pomenil tudi dovolj veliko spremembo v gol-razliki, da so Izolani na prvem mestu prehiteli tokratnega tekmeca. Za ovratnik jim za zdaj presenetljivo diha Vipava, ki doma tudi po tretjem obračunu ni oddala niti točke. Pred 150 gledalci ob Beli je tokrat kljub kar dvema goloma Lukača padel še sežanski Tabor, za Vipavce so bili uspešni Bašić, ki je izkoristil najstrožjo kazen, Ivanović in dvakratni strelec Bratina.

Jadran je pričakano opravil delo v Ilirski Bistrici, v nedeljskem lokalnem obračunu pa so Brda povsem razbila Adrio, obračun se je končal z izidom 4:1.

Rezultati četrtega kroga 3. SNL zahod:
CERKNICA 1:1 AJDOVŠČINA ŠKOU
Krupić (19/pen); Simčič (56)
BILJE 0:2 IZOLA
Vidaković (16, 81)
ILIRSKA BISTRICA 0:2 JADRAN DEKANI
Stepančič (69), Ribič (80)
FAMA VIPAVA 4:2 TABOR SEŽANA
Bašić (36/pen), Bratina (47, 81), Ivanović (77); Lukač (12, 89)
BRDA 4:1 ADRIA MIREN
Furlan (24/ag), Kodermac (37), Grudina (45), Gomboc (57); Tribušon (64)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…