Prvi krog nove sezone v 3.SNL zahod ni prinesel posebnih presenečenj in zdi se, da so razmerja moči med poletjem ostala precej nespremenjena. Derbi med prvima favoritoma lige ni ravno upravičil naziva, saj se je na tribunah izolskega mestnega stadiona zbralo le dobrih 50 gledalcev. Čeprav je bila tekma izredno zanimiva, domači privrženci tudi tokrat niso mogli biti najbolj zadovoljni, saj so se na obali tako kot v prejšnjih letih zopet veselili Ajdovci. Domači so sicer po enajstmetrovki Finkšta dobili polčas, v nadaljevanju pa so oranžni prek novinca Petrovčiča, sicer posojenega iz Kopra, ter Berginca hitro obrnili izid. Upanje na zmago je domačim vrnil Podgajski, tekmo pa je v samih izdihljajih odločil kdo drug kot bistriški velemojster Lazarević in točke so kot rečeno odšle v Ajdovščino. Sinovi burje torej kljub nekaj rošadam nadaljujejo zmagovalni pohod iz lanske sezone, Izolani pa bodo imeli očitno še kar nekaj dela, da se uigrajo, saj poleg nekaterih potrjenih odhodov ostaja nejasna tudi usoda Peroše in Boštjana Božiča, ki sta uradno še člana kluba, a bosta očitno kariero nadaljevala drugod.


Najbolj veselo je bila ta vikend definitivno v Vipavi, kjer je kar 300 gledalcev prišlo na stadion ob Beli, domači pa so se jim na premierni tretjeligaški tekmi oddolžili s premierno zmago. Žrtev zeleno-belih novincev so bila Brda, ki so kljub na papirju kvalitetni zasedbi tokrat gladko padla. Za Vipavo sta vse že v prvem polčasu opravila novinec Mlakar ter mladi Balaj. Pričakovano uspešen je bil tudi Tabor, ki na skoraj že povsem prenovljeni objekt ni privabil toliko gledalcev, je pa zato dosegel izredno pomembno zmago nad Ilirsko Bistrico. Kraševci so namreč drugi polčas odigrali brez izključenega Čvokića, a vseeno obranili minimalno prednost, za katero je poskrbel rutiner Kariž. Ljubitelje sežanskega nogometa je poleg zmage razveselila še novica iz uprave, saj bodo prihodnji teden registrirali še dva izkušena povratnika v staro jato, Uroša Baruta in Marka Bombača.

Za remi na klasičnem adrijanskem obračunu med Adrio in Jadranom je z zadetkom v zadnji minuti poskrbel zimzeleni Zovatto, Bilje pa so doma pričakovano in suvereno ugnale Cerknico.

Rezultati 1. kroga 3. SNL zahod:
IZOLA 2:3 AJDOVŠČINA ŠKOU
Finkšt (40/pen), Podgajski (65); Petrovičič (51), Berginc (55), Lazarević (90)
FAMA VIPAVA 2:0 BRDA
Mlakar (38), Balaj (41)
TABOR SEŽANA 1:0 ILIRSKA BISTRICA
Kariž (38)
ADRIA MIREN 1:1 JADRAN DEKANI
Zovatto (90); Palčič (73)
BILJE 3:0 CERKNICA
Koron (47, 50), Doplihar (91)

Foto: Primož Brecelj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prostori kjer se je kalil Oblak, dobivajo novo podobo

Dobili smo informacijo, da pri NK Škofja Loka, kjer se je pred leti uveljavljal tudi repre…