Izola je v tretjo ligo zahod ambiciozno stopila že lani, a ji nato na koncu po dolgi in hudi bitki z Ajdovščino ter tudi ob kančku smole ni uspelo osvojiti naslova prvaka. Motivacija je igralcem po tem dogodku vsaj malce padla in v klubu so se odločili, da bo Aljoša Čotar zapustil klop članske ekipe in se preselil k mladinskemu moštvu, ki je izpadlo iz prve lige.


Toda ambicije kluba ostajajo visoke, naslov prvaka in napredovanje v 2. SNL bodo letos napadli z novim strategom. To je postal Danilo Sergaš, nekdanji vratar, ki je za Izolo branil še v času Jugoslavije, kasneje pa je treniral vratarje in tudi vodil moštvo na nekaj tekmah v sezoni 1995/96, ko je le to še zadnjič igralo v med prvoligaši. Zadnja leta je Sergaš deloval večinoma v primorskih nižjeligaših ter mladinskih reprezentancah, zadnji dve sezoni pa je vodil hrvaško moštvo Buje iz istoimenskega kraja v neposredni bližini meje. Zdaj se torej vrača v ‘svoj’ klub, v katerem napoveduje kvalitetno in borbeno igro, ki je nekoč krasila slovite nogometaše tega obmorskega kolektiva. “Trenutni sistem štirih tretjih lig, še posebej zahodne skupine, res ni največji dosežek strokovnosti na NZS, vendar je za napredovanje pač potrebno zmagati. Za to pa moraš biti ob kvaliteti igralskega kadra tudi mentalno močan ter gledati na to, da negativne stvari spremenimo v pozitivne,” je za klubsko spletno stran med drugim dejal novi strateg Izolanov.

Optimistične napovedi Izole bodo v veliki meri preverile že prve tekme, saj je pred ribiči razmeroma težak razpored. V prvem krogu jih namreč čaka derbi z Ajdovščino, še pred tem pa pokalna tekma proti Veržeju, medtem ko bodo drugi preizkus opravili ta vikend proti Taboru, v soboto so z 2:1 odpravili že omenjene Buje. V moštvu bo zagotovo prišlo še do nekaj sprememb, verejtno tudi v povezavi s sosednjim Koprom, o čemer pa bomo več poročali v prihodnjih dneh.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…