Šesti krog zahodne tretjeligaške druščine za domača moštva ni bil prav nič uspešen, saj so vsa po vrsti doživela poraze. Tabor, ki je na stadionu Rajka Štolfe proti Izoli tradicionalno igral dobro, tokrat favorita ni uspel presenetiti. Ne le, da Kraševci še petič zapored niso uspeli zmagati, osvojili niso niti točke, za vse tri izolske je edini gol na tekmi dosegel Vidaković. Moštvo z obale se je z njimi prebilo na (vsaj) drugo mesto, kjer so ga mnogi pred sezono tudi pričakovali.


Priložnost za zgodovinski uspeh je imela Vipava, ki bi kot novinec lahko zasedla vrh, a pred 150-glavo publiko večinoma domačih navijačev ni prenesla pritiska in je kljub vodstvu zabeležila hud poraz. Adria, ki je prek Božiča v prvem polčasu komaj izvlekla neodločen rezultat, se je v nadaljevanju razletela po igrišču in domačim nasula petardo. Blestela sta Žibenik in Batič, ki sta zadela vsak po dvakrat. Vodstvo so tako prevzeli prvaki iz Ajdovščine, ki so odigrali zanimivo tekmo v Brdih. Brice je v vodstvo popeljal Grudina, Simčič je hitro izenačil, pomembno zmago pa je sinovom burje s poznim golom priboril izvrstni Tomažič.

Tudi Bilje očitno popuščajo, saj jih je na domačem terenu relativno gladko ugnal Jadran, maloštevilni gledalci pa so videli kar šest golov. Gostje so veliko delo opravili že prvem polčasu, ko so zadeli dvakrat. Slab obisk je bil tudi na stadionu Koleno v Cerknici, kjer sta se istoimenski domači ligaš in Ilirska Bistrica udarila za obstanek. Spretnejši in srečnejši so bili na koncu gostje, ki so v zadnjih petih minutah preobrnili rezultat. Odločilni zadetek je z najstrožje kazni dosegel Brozina.

Rezultati šestega kroga 3. SNL zahod:
TABOR SEŽANA 0:1 IZOLA
Vidaković (39′)
CERKNICA 1:2 ILIRSKA BISTRICA
Keranović (67′ pen); Begić (84′), Brozina (86′ pen)
BILJE 2:4 JADRAN DEKANI
Žižmond (53′), Bragato (84′); Ščulac (28′, 51′), Stepančič (48′, 80′)
BRDA 1:2 AJDOVŠČINA ŠKOU
Grudina (42′), Simčič (49′); Tomažič (82′)
FAMA VIPAVA 1:5 ADRIA MIREN
Premrn (17′); Božič (45′), Žibernik Deni (60′, 73′), Batič (86′, 89′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…