V Ilirski Bistrici so nekoč sloveli po izdelavi hitrih vojaških ladij liburn, a nogometna posadka iz tega mesta zadnja leta le stežka parira ribiški barki iz Izole. V športnem centru Trnovo še vedno odmeva lanska katastrofa 1:6 in vijolični si zagotovo želijo maščevanja, a bo to realno precej težko. A vendarle, Izola v sezono ni krenila najbolje, prav tako je očitno, da se odhodi nekaterih nosilcev igre še kako poznajo. V ta namen so na Obalo prav iz Bistrice pripeljali slovitega Mitjo Zatkoviča, ki bo očitno debitiral kar proti svojemu nekdanjemu moštvu.


Če ne bi spremljali prestopnega roka, bi rekli, da je tudi v Ajdovščini vse jasno, saj prvak igra proti na papirju skromni Adrii. Toda realno ta z Lučićem in nekaterimi okrepitvami ni več tako skromna, kar je nenazadnje dokazala že s točko v prvem krogu. Tudi sinovi burje se bodo morali zato na igrišču kar potruditi, če želijo vpisati sicer pričakovane tri točke. V kolikor v Ajdovščini ne bo golijade, bo po drugem krogu na vrhu lestvice uspešenejši iz dvojca Bilje – Vipava, ki se bo v Dolinci srečal na medsebojnem obračunu. Razdalja med krajema sicer ni tako zelo majhna, a gotovo bo po odličnem štartu v Bilje prišlo kar nekaj gostujočih navijačev. Glede na specifičnost prvega kola bo tokratna tekma že dala resnejši vpogled v realno moč obeh klubov.

Tabor bo nekoliko okrepljen naskakoval novo zmago pri Brdih, ki so sezono začela zelo slabo in za samozavest počasi potrebujejo kakšno točko. Kristančič ima na voljo kar solidno ekipo in si skoraj ne more privoščiti novega neuspeha. Manj obremenjeni so verjetno v Cerknici, saj bo sodeč po prvem kolu za njih vsaka točka lep uspeh. Na notranjsko tokrat prihaja povprečni Jadran in morda domači pod Slivnico pričarajo kakšno presenečenje.

Pari drugega kroga 3.SNL zahod:
CERKNICA : JADRAN DEKANI
AJDOVŠČINA ŠKOU : ADRIA MIREN

ILIRSKA BISTRICA : IZOLA
BILJE : FAMA VIPAVA (vse v soboto, ob 17:30)
BRDA : TABOR SEŽANA (nedelja, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bizjak v Kidričevem že zabija

Nogometaši Aluminija so odigrali prvo pripravljalno preizkušnjo v letošnjem poletju. Kidri…