Preobratom v 3.SNL zahod ni videti konca. Potem ko so nogometaši Ajdovščine Škou vodili večino jeseni in nato doživeli dva zaporedna poraza ter prepustili vodstvo Izoli, so na zadnji tekmi pred premorom zopet dosegli visoko zmago. Šlo je seveda za sobotni derbi na mestnem stadionu v Izoli, kjer smo pričakovali izenačeno tekmo, domači pa so bili po zadnjih tekmah za marsikoga morda celo rahel favorit. Toda končalo se je povsem drugače, s suvereno visoko zmago Ajdovcev, ki so v drugem polčasu strli vodilno moštvo in mu pred domačo publiko natresli tri zadetke. Zadeli so Berginc, Kadrija in Simčič, omeniti pa velja še rdeči karton rezervnega vratarja Hrobata, ki je bil zaradi žaljenja sodnika odstranjen iz klopi za rezerve. Domači, ki so tudi tokrat nastopili nekoliko oslabljeni, še najbolj se očitno pozna odsotnost Kremenovića, so kljub slabi igri in porazu obdržali vrh lestvice in tako postali jesenski prvaki, pri čemer je na koncu odločil en sam zadetek v gol-razliki. Sploh v ligi, kjer se igra trikrožno, kjer je število krogov liho in kjer vsi klubi niti niso odigrali enakega števila tekem, je jesenski naslov bolj statistična zanimivost kot kaj drugega, tako da sinovi burje zaradi tega zagotovo niso preveč razočarani. Pomembno je, da sta v ligi dve izredno izenačeni moštvi in da bo spomladanski del očitno še kako zanimiv.


Kaj pa ostali? Še vedno gre zelo dobro koprskim rezervistom v dresu Jadrana, ki so Pirančanom nasuli petardo, pa tudi Biljam, ki so minimalno ugnale Cerknico in dosegle za novinca odlično četrto mesto. Proti zgornji polovice razpredelnice se počasi premika tudi favorizirani Tabor, ki je na prenavljajočem se stadionu Rajka Štolfe tokrat povsem razbil Adrio. Za rdeče-črne so zadeli Bole, Pirc, Stančič in najboljši klubski strelec Barut, pri čemer pa se je prvi po golu žal tudi poškodoval.

Edina nedeljska tekma med Brdi in Ilirsko Bistrico pa je zaradi dežja in zaradi pomanjkanja kadra gostujoče ekipe iz Ilirske Bistrice odpadla, kot vse kaže pa bo odigrana šele spomladi. Klubi zdaj odhajajo na počitek, ki bo trajal skoraj do konca marca.

Rezultati (prestavljenega) 12. kroga:
IZOLA 0:3 AJDOVŠČINA ŠKOU
Berginc (57), Kadrija (68), Smičič (77)
TABOR 4:1 ADRIA
B. Bole (9), Pirc (38), Stančič (45), Barut (48); Žibernik (23)
JADRAN (D) 5:1 PORT. PIRAN
Klajić (2), Ščulac (22, 57), Krajnc (45), Babič (68); Al. Lizalović (41)
BILJE 1:0 CERKNICA
Jogan (42)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tretjeligaš ugnal Kranjčane v generalki

V soboto sta pripravljalni dvoboj odigrala drugoligaš Triglav in Tretjeligaš Brinje Grosup…