Po treh zaporednih porazih je Tolmin pred svojimi navijači pričakal drugouvrščeno Izolo in marsikomu se je zdelo, da tekma proti močnemu nasprotniku prihaja v nepravem trenutku. Toda Tolminci so se zbrali in zaigrali zopet v najboljši formi, ki jih je krasila na začetku prvenstva. Že prvi polčas so z goli Zaletelja in Šturma dobili z 2:0, ko pa jev nadaljevanju zadel še Zornik, je bila tekma odločena. V samem finišu je Banovič za goste zabil le častni gol, piko na i domači zmagi pa je z drugim golom postavil Šturm. 250 gledalcev je tako Brajdo zapuščalo večinoma zadovoljnih, Tolmin pa je Izolo ujel po točkah in se izenačil na drugem mestu.


 

Tja bi sicer lahko skočile Bilje, ki so gostovale v bližnjem Mirnu, kjer jih je čakala Adria. Kar nekako pričakovano se je lokalni obračun končal z remijem, že šestim letošnjim za Bilje, ki tako ostajajo neporažene. Tekma je bila vsekakor zelo zanimiva, oba gola sta padla iz enajstmetrovke, za domače je bil uspešen Devetak, za goste pa Doplihar, ki za izenačenje zadel praktično v zadnji sekundi. Adria, ki je zadnji del tekme odigrala z igralcem manj, se je morala tako zadovoljiti s točko, s katero pa je vodstvo na lestvici ne le ubranila, temveč celo povečala.

 

Mestni stadion v Ajdovščini je bil prizorišče obračuna doslej najslabših moštev v ligi in temu primerno se je na tribunah zbralo zgolj nekaj deset obiskovalcev. Pričakovati je bilo bolj izenačeno srečanje, toda temu ni bilo tako, domači so Ilirsko Bistrico povsem nadigrali in ji nasuli petardo ter ji tudi prepustili dno lestvice. V nedeljo je bilo nato še srečanje med Vipavo in  Jadranom, v katerem so domači upravičili vlogo favorita in slavili z visokih 4:0. Prihodnji vikend bo najbolj zanimivo v Biljah, kjer bo gostoval Tolmin.

 

Rezultati 10. kroga:

TOLMIN 4:1 IZOLA

Zaletelj (36), Šturm (41, 88), Zornik (50); Banovič (86)

ADRIA 1:1 BILJE

Devetak (57/pen); Doplihar (93/pen)

AJDOVŠČINA 5:0 ILIRSKA BISTRICA
Ibraković (2), Krapež (12), Bašić (19/pen), Mutavčić (72), Žižek (87)

VIPAVA 4:0 JADRAN (HK)

Bratina (29, 65), Keranović (59, 89)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Spremembe pri obalnem klubu

V izolskem nogometnem klubu je danes prišlo do sprememb, v tamkajšnji vodstveni shemi. Mes…