Do konca sezone so le še trije krogi in zopet se začenjajo najzanimivejše tekme. Tokrat se bosta v ‘jadranske derbiju’ za drugo mesto udarila Adria in Jadran. Zavoljo boljšega izkupička po prvih dveh tretjinah bodo v vlogi domačina nastopili Mirenci, ki pa imajo dve točki zaostanka za Dekančani.


Ti so v izjemni formi,  zabili so največ golov v ligi, na zadnjih 12 tekmah pa so zmagali kar enajstkrat. Toda pozor, edini poraz so doživeli prav v Mirnu, konec marca je bilo 4:0 za zeleno-bele. Slednji želijo kajpak ponoviti vajo, njihova računica je jasna, v boju za (najmanj) drugo mesto nujno potrebujejo tri točke, pri čemer bodo gotovo imeli tudi veliko podporo navijačev. Na drugi strani bi bili pesjani najbrž zadovoljni že z remijem, a glede na njihov slog igre bodo tudi oni bržkone igrali na zmago. Vsekakor gre pričakovati bolj izenačeno tekmo kot nazadnje.

Tudi vodilnega Tabora pred domačo publiko ne čaka ravno sprehod po parku. Potem ko so se Kraševci poigrali z Ilirsko Bistrico, Vipavo in ostalimi, jim bo tokrat nasproti stala izjemno kakovostna zasedba Bilj. Slednje so si tri kroge pred koncem praktično že zagotovile četrto mesto (ki ne prinaša ničesar) in posledično igrajo nekoliko slabše kot pred tem, zato bi bilo tokrat vse razen zmage Tabora manjše presenečenje. Prav nasprotno pa je zadnje čase v dobri formi Tolmin, ki lovi peto meto in tretjo zaporedno zmago pri odpisani Postojni.

Ilirska Bistrica verjetno komaj čaka na konec precej ponesrečene pomladanske sezone, a jo pred tem čakajo še tri tekme. Prva bo doma proti Izoli in glede na vse doslej videno lahko točke ribičem vpišemo že vnaprej.  Bolj izenačeno bi znalo biti na ajdovskem mestnem stadionu, kjer bodo Škuolovci v lokalnem obračunu gostili sicer kvalitetnejšo, a zadnje čase skromno Vipavo, z morebitno zmago pa bi se prebili celo na osmo mesto.

Pari 25. kroga 3. SNL zahod:
ADRIA : JADRAN DEKANI
ŠKOU AJDOVŠČINA : VIPAVA
(obe v soboto, ob 17:00)
TABOR : BILJE
ILIRSKA BISTRICA : IZOLA
POSTOJNA : TOLMIN
(vse v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bistriško nogometno šolo bo vodil Alojz Fricelj

Nogometno šolo NK Bistrica bo odslej vodil Alojz Fricelj, je na svoji redni seji odločil u…