V Kranju sta v zaostali tekmi petega kroga 2. SNL moči merila letošnja novinca v ligi, domača Zarica in gostje iz Ptuja. Za obema ekipama je turbolenten konec in začetek novega tedna, obe moštvi sta namreč ostali brez glavnih trenerjev. Na Ptuju je zaradi neurejenih razmer prekipelo Francu Fridlu, ki ga je že zamenjal Damjan Vogrinec, medtem ko naslednik Janeza Zupančiča, ki je odstopil z mesta trenerja Zarice, uradno še ni znan.


Kljub vsem preobratom in dveh zaporednim porazom je Drava v dvoboj vstopila kot favorit, čeprav Zarica v svojem športnem parku pred nasprotniki še ni položila orožja pred nasprotniki. V srečanje sta obe ekipi vstopili pazljivo, nobena od ekip si ni pripravila izrazite priložnosti, dvoboj je potekal predvsem med obema kazenskima prostoroma. Igra se je dokončno razplamtela v zaključku prvega polčasa, ko je bil uspešen 21-letni Darko Đukić in domače povedel v vodstvo z 1:0. A to v zaključku prvega polčasa še ni bilo vse, v zadnji minuti rednega dela je prišlo do enajstmetrovke v korist domačega moštva, vratarja Musiča pa je ugnal izkušeni Albin Kotnik in postavil izid prvega polčasa, 2:0. Za 27-letnika je bil to drugi zadetek v letošnji sezoni. Gostujočemu strategu Vogrincu, ki je danes doživel trenerski krst v članski konkurenci, ni preostalo drugega, kot da vse sile pošlje v napad. In res, gostje so začeli izjemno silovito ter preko Roka Kidriča v 51.minuti tudi znižali zaostanek. Mladi 20-letnik je v lanski sezoni že izstopal v dresu Dravinje, tudi v tej sezoni pa kaže dobre predstave. Ptujčani se po znižanju zaostanka niso zaustavili, še naprej so pritiskali na vrata domačih, a se domači vratar Mulalić ni več pustil premagati. Bolj je šla tekma proti koncu, bolj so se gostujoči nogometaši odpirali, kar so v 87.minuti izkoristili domači.Najspretnejši je bil Nejc Križaj, ki je domačo prednost povečal na 3:1 in potrdil drugo zmago Zarice v 2. SNL, prvo pred domačimi gledalci.

Zarica se je z zmago odlepila od dna in ima sedaj devet točk, enako kot šesto in sedmouvrščena Triglav in Veržej. Drava je še mesto pred njimi, zaskrbljujoče pa je, da so Štajerci zabeležili že tretji zaporedni poraz, potem ko so bili v prvih štirih krogih nepremagani. Konec tedna obe ekipi čaka že nova prvenstvena preizkušnja, Zarica bo imela lepo priložnost, da proti Tolminu nadgradi današnjo zmago, Dravo pa čaka le malo časa, da popravi igro, saj jih doma čaka izjemno zahtevna tekma proti Radomljam.

Zaostala tekma petega kroga 2. SNL:
ZARICA KRANJ 3:1 DRAVA PTUJ
Đukić (39′), Kotnik (45′ pen), Križaj (87′); Kidrič (51′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Biljenci ostali brez trenerja

Bilje so v minuli sezoni bile eno od prijetnejših presenečenj v 2. SNL, saj so sezono konč…