Po Tolminu se je z beograjsko Crveno zvezdo pomeril še drugi primorski drugoligaš. Podobno kot Tolminu, so Beograjčani tudi Ankaran-Hrvatinom zabili tri zadetke, a prejeli enega. Vsi štirje zadetki so bili doseženi že v prvem polčasu.


Tekma na zelenici atletskega stadiona Bonifike je bila odločena že v uvodni tretjini polčasa, saj so rdeč-beli že v 15. minuti vodili s 3:0. Zvezda je povedla v šesti minuti srečanja, ko je zmedo po kotu in slabo izbijanje Pahorja izkoristil Jović, ki je žogo z bližine potisnil v ankaransko mrežo. Že dve minuti kasneje je priložnost za podvojitev vodstva zapravil nekdanji Domžalčan Parker, na 2:0 pa je v 13. minuti povišal Gavrić, potem ko je Paal odbil strel Parkerja, Gavrić pa je z roba kazenskega prostora povišal prednost. Na tretji zadetek so gledalci čakali vsega dve minuti, ko so Beograjčani krenili po levi strani igrišča, v nadaljevanju akcije pa si je veliko napako privoščil vratar Paal, po podaji Gavrića pa se je prvenca v dresu Zvezde veselil že omenjeni Parker. Ankarančani so prvič zapretili iz prostega strela, a je Rajković žogo odbil, do znižanja zaostanka pa so prišli v 39. minuti, ko je Vodeb izvedel avt z leve strani igrišča, žogo v svojem slogu, sicer brez premeta, ki ga je dvakrat prikazal v drugem polčasu, zalučal pred gol Crvene zvezde, kjer se je v gneči najbolje znašel branilec Pahor in žogo potisnil v srbsko mrežo. V drugem polčasu je bilo priložnosti precej manj, rezultat se ni več spremenil in ostalo je pri zmagi Zvezde.

ANKARAN-HRVATINI 1:3 CRVENA ZVEZDA
Pahor (39′); Jović (6′), Gavrić (13′), Parker (15′)
Ankaran-Hrvatini: Pal, Hojnik, Kolarič, Pahor, Badžim, Burkić, Mihalić, Vukelić, Ilić, Vodeb, Rudonja.
Rezerve: Perić, N. Lekić, L. Lekić, Com, Gajšek, Rodica. Trener: Vlado Badžim.
Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Luković, Anđelković, Grujić, Stojanović, Savićević, Gavrić, Jović, Parker. Rezerve: Manojlović, Lazić, Planić, Jovanović, Antić, Đorđević, Ristić, Avramovski, Lazović, Bosančić, Despotović. Trener: Nenad Lalatović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlad napadalec okrepil vrste Rudarja

Rudar iz Velenja je okrepil krilni napadalec Sampson Boampong Wirekoh. 21-letnik prihaja i…