Ne le s Prvo ligo Telekom Slovenije, Roman Rogelj, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je kar nekaj sivih las verjetno dobil tudi po odigranem osmem krogu 2. SNL, saj je bilo v prej omenjenem krogu kar nekaj dogajanja, ki so botrovale tudi naloženim kaznim.


Na tekmi med Veržejem in Ankaranom je dva rumena kartona in posledično rdečega prejel nogometaš domačega moštva Borut Lukač, ki se bo hladil na naslednji prvenstveni tekmi, ko se bo Veržej meril s Triglavom. Brez izključitev ni šlo niti na Ptuju, pa čeprav sta Drava in Radomlje tekmo zaključila s po enajstimi možmi na igrišču. Damjan Vogrinec, formalno sicer zgolj pomočnik trenerja, ki je nogometaše ptujske Drave vodil šele na drugi tekmi, s strani glavnega sodnika Bojana Tkalčiča izključen zaradi številnih protestov nad njegovim sojenjem, tako da v naslednjem krogu, ko bo Drava v derbiju kroga gostovala v Kidičevem, ne bo imel pravice vodenja moštva.

Še bolj pestro je bilo na srečanju med Dobom in Aluminijem, ki se je končalo v korist gostov. Na tapeti so bili predvsem gostitelji tokratnega obračuna. Tako bo v blagajno NZS steklo 240 evrov, ki jih bodo morali Dobljani poravnati zaradi prejetih petih rumenih in rdečega kartona. Še ostrejša kazen, pa čeprav ne denarna, je doletela Klemna Kunstlja, ki po počival na kar štirih prvenstvenih tekmah. Razlog za to se skriva v grobem startu z obema podplatoma nad nasprotnega igralca, za kar mu je glavni sodnik Mihael Antić v 18. minuti srečanja pokazal neposredni rdeči karton, po katerem je kapetan Doba sodniško odločitev še žaljivo komentiral. Spomnimo, Kunstelj se je v tej sezoni že hladil na treh tekmah, potem ko je v uvodni tekmi sezone udaril enega od ankaranskih nogometašev. Tokratna kazen bi sicer verjetno bila še višja, če se ne bi upoštevala igralčeva pisna izjava in njegovo opravičilo nasprotniku za storjeni prekršek.

V blagajno NZS bodo 240 evrov prispevali tudi Tolminci, ki so prav tako prejeli šest kartonov, od tega štiri rumene in dva rdeča. Zaradi udarca s komolcem v predel vratu bo na dveh tekmah počival Valdrin Kadrija, ki je bil izključen v 55. minuti, potem ko sta se z nasprotnim nogometašem borila za žogo, Rogelj pa je pri izreku kazni upošteval tudi dejstvo, šlo za spontano povračilno reakcijo igralca, nad katerim je bil predhodno storjen prekršek, igralec pa se je nasprotniku in sodniku takoj tudi opravičil za storjeno dejanje. Petnajst minut zatem je na isti tekmi rdeče videl še Dejan Sokanović. Le-ta je po prejetem drugem rumenem kartonu protestiral zoper sodniško odločitev in se nešportno vedel, za kar je tako kot Kadrija prejel prepoved igranja na dveh tekmah. Tolminski dvojec bo tako izpustil tekmi proti Dobu in Aluminiju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Velenjčani članskemu moštvu priključili številne doma vzgojene nogometaše

Pri velenjskemu Rudarju so začeli s pripravami na novo sezono, v kateri bodo še drugo leto…