Na vzhodu je uspelo nogometašem ptujske Drave, z zahodne polovice se med drugoligaše seli kranjska Zarica. Gorenjci so, potem ko se je sobotni obračun v Ajdovščini zaključil z neodločenim izidom, preko Božičića povedli že v peti minuti obračuna. Goste so odgovorili in izenačili v 65. minuti, zadel je Kadrija, a je bil to zgolj preblisk, saj so Kranjčani vsega pet minut zatem preko Peternela znova povedli, zmago in napredovanje med drugoligaše pa je v 76. minuti potrdil Robnik.


Kvalifikacije za popolnitev 2. SNL – povratna tekma. Sodnik: Mitja Žganec.
Kranj – Športni park Zarica, 700 gledalcev.
ZARICA KRANJ 3:1 AJDOVŠČINA ŠKOU
Božičić (5′), Peternel (70′), Robnik (76′); Kadrija (65′)

Zarica Kranj: Mulalić, Peternel, Preradović, Božičić (89′ Ajdovec), Ivanuša, Šujica, Marinković (89′ Pirc), Kotnik, Robnik, Babić, Dolžan. Trener: Janez Zupančič.
Ajdovščina Škou:
Brecelj, Žgur, Lazarević, Tomažič, Tragin, Berginc (72′ Zornik), Kadrija, Smajila, Ivanović (78′ Žižmond), Vidmar, Kompara. Trener: Jan Vidic.

Kakih 700 gledalcev se je zbralo v športnem parku Zarica, kjer so se domači z moštvom Ajdovščina Škou pomerili na odločilni tekmi za uvrstitev v drugo ligo. Pred začetkom je bilo vse odprto, saj je bil rezultat po prvi tekmi v mestu burje 1:1, a so se plani gostom sesuli že po nekaj minutah, ko je z lepim strelom Zarico v vodstvo popeljal izkušeni Božičič. Domači pristaši so bili lahko dobre volje, ostali pa ne prav zelo, saj smo v nadaljevanju polčasa posledično spremljali zelo nezanimivo predstavo. Od čete Janeza Zupančiča na tako pomembni tekmi seveda ni bilo pričakovati umiranja v lepoti in res so po hitrem vodstvu domači v nadaljevanju bolj kot ne le še suvereno branili prednost. Gostom je preprosto manjkalo kvalitete, v prvih 45 minutah si niso priigrali ni ene priložnosti ali strela proti vratom. Na drugi strani so Kranjčani poskušali le iz standardnih situacij a so žoge letele mimo vrat.

V nadaljevanje so Ajdovci krenili na vse ali nič, prvo priložnost pa si je priigral Kadrija, a je s težkega položaja meril preko vrat. Isti igralec je bil nevaren še po kombinaciji z Lazarevićem, a se je žoga tokrat odkotalila malo mimo leve vratnice. Na drugi strani so imeli domači ogromno prostora za protinapade, po enem od njih pa je ostra žoga s strani oplazila gostujoči okvir vrat. Petindvajset minut pred koncem pa vendarle zadetek, Lazarević je mojstrsko podal v prazen prostor, tja je vtekel Kadrija, se znašel sam pred vratarjem in ga z malo sreče s pomočjo vratnice tudi premagal. Za trenutek so se tako obetali podaljški, a je bilo to vse, kar smo danes videli od Ajdovcev. Že kakšno minuto kasneje so namreč domači imeli kot, v genči se je najbolje znašel Peternel in zarica je bila virtualno spet drugoligaš. V zaključku so gostje povsem popustili, fizično in tehnično močnejši domači pa so se ob glasni publiki razleteli po igrišče. Po prvem lepem strelu Robika je gostujoči vratar svojo ekipo še ohranil v igri, bil pa je brez moči, ko je isti igralec četrt ure pred koncem počistil pajčevino in zadel za končnih 3:1. Prepolna domača tribuna se je ob koncu zasluženo veselila zmage in uvrstitve v drugo ligo.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogaška zadržala trenerski štab

Iz vrst NK Rogaška so sporočili, da so uspešno zadržali trenerski štab iz pretekle sezone.…