Danes bo poleg tekem enajstega kroga Prve lige Telekom Slovenije odigrana še zaostala tekma petega kroga 2. SNL, ki jo je v začetku septembra odneslo slabo vreme in poplavljeno igrišče v Športnem parku Zarica. V Kranju se bosta pomerila novinca v letošnji drugoligaški sezoni, Zarica in ptujska Drava.


Obe ekipi sta, glede na to, da sta novinki, sezono pričeli bolje od pričakovanj, Zarica je v dosedanjem poteku dosegla šest točk, še bolje pa so se odrezali Štajerci, ki so osvojili deset točk in bili nekaj časa celo na vrhu drugoligaške lestvice. So Kranjčani in Ptujčani igrišče po zadnjem krogu zapuščali sklonjenih glav. Zarica je bila nebogljena v Kidričevem, Šumarji so se nad novincem v ligi znesli z visokih 5:1. V začetku tedna se je tako od trenerskega stolčka poslovil trener Janez Zupančičem, tako da v tem trenutku še ni znano, kdo bo sedel na domačo klop. Podoben scenarij se je pripetil tudi Dravi, saj je finančna slika drugoligaša slaba, to pa je bil tudi pomemben dejavnik pri slovesu Franca Fridla. Potem ko je Dravo v Dobu vodil Aleš Jurčec, so v najstarejšem slovenskem mestu našli rešitev v Damjanu Vogrincu, nekdanjemu članu kluba, ki je v minulih letih deloval v mladinskih selekcijah. 36-letniku, ki je v dresu Drave odigral tudi trinajst ligaških tekem, bo pri delu pomagal leto starejši Marko Barun, sicer nekdanji član Maribora, Olimpije in Korotana. Tudi minuli dogodki so verjetno vplivali na predstave ptujskih nogometašev, ki so po silovitem začetku sezone zabeleži dva zaporedna poraza. Po Triglavu so klonili še na zahtevnem gostovanju v Dobu in ob tem prejeli kar sedem rumenih kartonov, tako da bo tekma proti Zarici pravšnja priložnost za ponoven dvig krivulje in zmago, ki bi jih ohranila pri vrhu lestvice. Pri gostih poleg izkušenih bratov Čeh pozitivno izstopa še mladi, šele 18-letni Šalamun, ki je s tremi goli prvi strelec moštva.

Današnja tekmeca uradnih medsebojnih prvenstvenih tekem še ne beležita. Je pa Zarica v treh domačih drugoligaških tekmah do sedaj venomer remizirala, Drava pa beleži vse tri različne tipe v treh gostovanjih. Kaznovanih nogometašev ni, obeta se nam zanimiva tekma, v vlogi favorita pa bodo kljub dvema zaporednima porazoma gostje.

Zaostala tekma petega kroga 2. SNL:
ZARICA KRANJ – DRAVA PTUJ (danes, 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Velenjčani članskemu moštvu priključili številne doma vzgojene nogometaše

Pri velenjskemu Rudarju so začeli s pripravami na novo sezono, v kateri bodo še drugo leto…