Druga slovenska nogometna liga se ta vikend nadaljuje s sedmim krogom. Osrednje srečanje bo odigrano v Dobu pri Domžalah, kjer so bosta udarila četrto in drugouvrščeno moštvo. Lanski prvaki v letošnjo sezono niso krenili ravno optimalno, predvsem je bilo malo preveč remijev, nazadnje tudi prejšnji teden proti Zarici. A s točkovnim izkupičkom so lahko varovanci Damirja Šabotića vseeno še kar zadovoljni, saj za vodilnim rivalom iz Radomelj zaostajajo zgolj pet točk, za drugim mestom pa le eno. Slednjega zaseda prav Drava, ki tokrat prihaja v Dob z jasno željo, da ga ne bi izgubila. Toda naloga kurentov ne bo prav nič lahko, saj očitno še niso povsem ujeli forme. Prejšnji teden so namreč doma s Triglavom izgubili kar 0:3 in proti izkušeni zasedbi Doba bo treba za uspeh prikazati precej več.


Zelo zanimivo zna biti tudi na kranjskem stadionu Stanka Mlakarja, kjer se bosta srečali dve izmed trenutno najbolj vročih ekip. Triglav je bil na začetku sezone znova v manjši krizi, a so varovanci Siniše Brkića v zadnji tekmi dokazali, da vendarle premorejo kvaliteto za kaj več od spodnjega dela lestvice. Da ni šlo za slučaj bodo orli skušali dokazati že proti Radomljam, ki so brez poraza krepko na prvem mestu, nazadnje pa so suvereno in brez težav odpravili tudi tretji Ankaran. Če bi jim nekaj podobnega uspelo tudi na vselej zahtevnem terenu v Kranju, bi mlinarji s tem že oddali kandidaturo za ekspresen povratek med elito. Zanimivo je, da čeprav gre za dva nekdanja prvoligaša, moštvi do sedaj med seboj še nista odigrali uradne tekme.

Tretji Ankaran je po odličnem uvodu v sezono rahlo izgubil sapo, zato mu bo prav prišla domača tekma proti nekoliko skromnejši zasedbi Šenčurja. To bo za domače lepa priložnost, da pozabijo na zadnjo katastrofo v Radomljah, a morali bodo biti še kako previdni. Stari Maček Pavlin je z zadnjimi okrepitvami moštvo dvignil na višji nivo in še marsikomu se zna zalomiti proti žilavim Gorenjcem. Maja so na obali videli kar devet golov, tokrat pa kaj takega vendarle ni pričakovati.

Aluminij, ki je po slabšem začetku sezone za zdaj edini menjal trenerja, bo v tem kolu doma pričakal Zarico, ki prav tako ne blesti, a od novinca tega tako ali tako ni bilo pričakovati. Rdeče vrage sodeč po prvih tekmah čaka boj za obstanek, saj škripa predvsem v napadu, medtem ko bo trda obramba težava za vsakega nasprotnika. Tudi za Aluminij, ki je obe letošnji zmagi dosegel proti najslabšima ekipa v ligi in še to zgolj za zadetek. Glede na vse skupaj tudi tokrat v Kidričevem ne pričakujemo golijade, tekmo pa zna odločiti že najmanjša napaka.

Za konec je tu še obračun na Brajdi med Tolminom in Veržejem, ki bo krojil začelje lestvice. Tolminci so doslej zmogli le dva remija, zadnjega pretekli vikend v Šenčurju, s prvo zmago pa bi si močno popravili položaj na lestvici. Tega se zavedajo tudi varovanci Zlatka Gaborja, ki jim grozi zdrs v nevarne vode, zato si na goriškem nikakor ne smejo privoščiti ničle. Pričakovati gre torej izenačeno borbo, ki bi lahko bila zelo pomembna za nadaljevanje sezone. Vprašanje je tudi, koliko moči je ostali domačim po hudih pokalnih naporih proti Mariboru.

Pari sedmega kroga 2. SNL:
ROLTEK DOB – DRAVA PTUJ
TKK TOLMIN – FARMTECH VERŽEJ
ANKARAN – ŠENČUR (vse v soboto, ob 16:00)
ALUMINIJ – ZARICA KRANJ
TRIGLAV KRANJ – KALCER RADOMLJE (obe v nedeljo, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Rogaški želijo ohraniti okostje šampionske ekipe

Rogaška se je v minuli sezoni po letu dni premora ponovno vrnila med drugoligaše. Vodstvo …