Klubi, ki v letošnji sezoni tekmujejo v 2. SNL, jutri pričenjajo z drugim spomladanskim krogom. V prvem spomladanskem krogu večjih presenečenj ni bilo, obračun kroga med Dobom in Aluminijem se je končal brez zadetkov, s točko pa so se iz Ankarana vrnili tudi nogometaši Radomelj.


Nogometaši Krškega, Šmartnega in Veržeja so se v minulem krogu veselili treh točk, predvsem prvi dve ekipi pa v tem krogu čaka težja naloga, a sta se jeseni obe tekmi končali s presenetljivo delitvijo točk. Šmartno bo v nedeljo gostovalo pri Aluminiju, Krčani se bodo v sobotnem večernem obračunu pomerili z drugouvrščenim moštvom lige, a Radomljani v minulem krogu na zahtevnem gostovanju pri ekipi AH Mas Techa niso odigrali najbolje. Na neugodnem igrišču Sv. Katarine so si domačini priigrali več priložnosti, v oranžnem dresu je bil razpoložen predvsem Matej Zemljak, ki je zapravil kar nekaj priložnosti za zadetek. 21-letni nogometaš bo tudi na gostovanju pri vodilnem Dobu eno glavnih orožij čete trenerja Vlada Badžima. Primorci so v pripravljalnem obdobju odigrali nekaj zahtevnih preizkušenj, zato gre spomladi pričakovati, da bi se lahko povzpeli po lestvici. Mlada četa Bele krajine je v uvodnem krogu doživela minimalni poraz s Krškim, tokrat pa jih čaka gostovanje pri Šenčurju, ki je prejšnjo soboto izgubil pri Veržeju.

Šampion in Veržej bosta srečanje 17. kroga odigrala šele v torek, podobno kot srečanje med Krškim in Radomljami, pa bo tekma odigrana pod reflektorji. Mladi Celjani so se v jesenskem obračunu v Veržeju predstavili kot trd in neugoden nasprotnik.

Pari 17. kroga 2. SNL:
ROLTEK DOB – AH MAS TECH (sobota ob 15:00)
ŠENČUR – BELA KRAJINA (sobota ob 15:00)
KRŠKO – KALCER RADOMLJE (sobota ob 19:00)
ALUMINIJ – ŠMARTNO 1928 (nedelja ob 15:00)
ŠAMPION CELJE – FARMTECH VERŽEJ (torek ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Velenjčani članskemu moštvu priključili številne doma vzgojene nogometaše

Pri velenjskemu Rudarju so začeli s pripravami na novo sezono, v kateri bodo še drugo leto…