Kadetska izbrana vrsta je danes zaključila s pripravami pred odhodom na evropsko prvenstvo. Že včeraj smo objavili pogovor s selektorjem Igorjem Benedejčičem, ki je danes objavil seznam osemnajsterice potnikov na evropsko prvenstvo, pod vznožjem Mariborskega Pohorja pa smo pred mikrofon SNPortala povabili tudi Jana Mlakarja.

“Z reprezentanco se želimo uvrstiti na svetovno prvenstvo (op.p. na SP pelje prvih šest mest), osebnih pričakovanj pa nimam. Želim si, da bi z ekipo igrali tako kot je potrebno in če se bo to uresničilo, bodo tudi osebna pričakovanja prišlo na svoje mesto,” je uvodoma pričakovanja razkril Mlakar, ki je bogato znanje in talent razkazoval že v dresu Domžal, zato ne čudi, da ga ob Kamniški Bistrici niso mogli dolgo zadržati v svojih vrstah. Mlakar je lani rumeno-modri dres zamenjal za vijoličastega in se preselil k Fiorentini, ki si je usluge nogometaša zagotovila še preden je osrednji akter zgodbe dopolnil šestnajst let. Čeprav je bilo v Firencah uvodoma težko, danes Mlakar priznava, da ne obžaluje odhoda v Toskano. “Na začetku je bilo težko, saj je šlo za velik preskok. Šel sem od doma, v drugo državo z drugačnim jezikom, med druge ljudi. Ampak sedaj sem se že privadil na spremembe in mi je vedno lažje. V nobenem trenutku nisem obupal in sedaj, ko mi je že lažje, sem hvaležen za to,” priznava kapetan kadetske reprezentance, ki sta mu pri spoznavanju z novim okoljem nekajkrat na pomoč priskočila tudi Josip Iličić in Jasmin Kurtić, nogometaša članske zasedbe vijoličastih.

Foto: Lado Vavpetič
Reprezentančni soigralci se med sabo odlično poznajo, saj skupaj igrajo že nekaj let. (Foto: Lado Vavpetič)

Tisti, ki velikega upa slovenskega nogometa malce bolje poznajo, pravijo, da mladenič iz Sostrega ni najbolj zgovoren, v kar smo se lahko prepričali tudi sami, zato pa precej več ‘pove’ na nogometnih zelenicah. Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec kvalifikacij, sam pa v skromnem tonu priznava, da mu dosežka ne bi uspelo doseči brez pomoči soigralcev: “Zadovoljen sem s svojimi igrami, brez soigralcev pa mi ta dosežek ne bi uspel, zato sem zahvaljujem tudi njim.”

Vsi soigralci, s katerimi je Mlakar treniral v Mariboru, pa v Bolgarijo ne bodo odpotovali. Selektor Benedejčič je moral seznam skrčiti na osemnajst imen, danes je že znana peterica, ki ne bo odpotovala v Bolgarijo, med tednom pa so se fantje še dokazovali selektorju: “Dokazovanje je prisotno, vseeno pa tega ni čutiti v sami igri, da si recimo igralci žoge ne bi podajali. Takšna so pač pravila, na evropsko prvenstvo lahko potuje le osemnajst igralcev in na žalost jih bo moralo nekaj ostati doma.”

Mlakar bo v skupini s Češko, Nemčijo in Belgijo močan adut Slovenije, pričakovanja so velika, vendar sam pravi, da zaradi tega ne čuti dodatne psihične obremenitve. “Pritiska ne čutim, saj se s fanti odlično razumemo, dolgo smo že skupaj. Vselej si pomagamo, delamo en za drugega, zato pritiska ni,” je zaključil velik up slovenskega nogometa, ki ni želel napovedati števila zadetkov na evropskem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Slovenijo prihaja Cristiano Ronaldo!

Uresničile so se govorice, ki so se pred nekaj tedni pojavile med nogometno javnostjo. Nog…