Slovenski nogometaši na tujem bodo večino tekem odigrali v soboto in nedeljo, Dalibor Stevanović pa je s Slaskom iz Wroclawa v okviru 29. kroga poljskega prvenstva že danes gostoval pri ekipi Podbeskidzie.

Ekipi sta se razšli brez zmagovalca in s končnim izidom 3:3, vsi trije zadetki pa so bili delo Daliborja Stevanovića. Domačega vratarja Zajaca je prvič premagal v 21. minuti, ko so gostje iz Šlezije povedli, a vodstvo ni trajalo dolgo, saj so domači izenačili tri minute kasneje, iz bele točke je bil uspešen Sokolowski. Stevanović je za novo veselje gostov poskrbel v 43. minuti in Slask je na odmor odšel s prednostjo zadetka, domači pa so v 63. in 66. minuti poskrbeli za hiter preobrat, najprej je zadel Blazek, tri minute kasneje pa je Sokolowski uspešno izvedel še drugo enajstmetrovko. Občasni reprezentant Slovenije je do hat-tricka prišel v 82. minuti, ko je postavil končni izid srečanja. To je bil drugi trojček nekdanjega člana Olimpije in Domžal, ki je v preteklosti igral tudi v Španiji, Izraelu, Nizozemskem in Ukrajini, 29-letni Ljubljančan se je treh zadetkov veselil že oktobra 2005, ko je sodeloval pri zmagi Domžal nad Rudarjem.

Slask se po nepopolnem 29. krogu z 31 točkami nahaja na 13. mestu lestvice in ga do konca sezone čaka še trd boj za obstanek v elitnem razredu poljskega nogometa. Danes bosta sicer na delu preostala dva Slovenca v poljski Ekstraklasi, Rok Štraus, ki s Cracovio pričakuje Gornik, in Elvedin Džinić pa bo z Zaglebiem gostoval pri Lechii.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kakšnemu delu plače se je odrekel slovenski trener?

Hrvaški prvoligaš iz Reke je z vsemi deležniki v klubu uspel dogovoriti znižanje plač. Nek…