V ponedeljek so imena svojih nasprotnikov izvedeli Mariborčani, Goričani, Koprčani in Velenjčani, danes pa so na vrsto prišla še dekleta. Slovenske barve bodo v kvalifikacijah Lige prvakinj še tretjič zapored zastopale nogometašice Pomurja, ki se bodo skušale med 32 najboljših ekip prebiti na kvalifikacijskem turnirju v Črni gori.


Ob domačem Ekonomistu iz Nikšića, ki bo gostitelj turnirja, se bodo Pomurke pomerile še z estonskim Pärnujem in madžarskim MTK-jem, kot smo zapisali že dopoldne, so bile Beltinčanke glede na koeficient rangirane v drugi boben, kar jim vsaj na papirju nekoliko olajša delo.

Ekonomist je vsaj na papirju najlažji nasprotnik, Pomurke pa imajo s črnogorskimi prvakinjami že izkušnje, saj so se nazadnje z njimi pomerile na zimskem dvoranskem turnirju v Zagrebu in jih premagale z izidom 5:4. Ekonomist je sicer trikratni črnogorski prvak in je doslej na šestih tekmah kvalifikacij Lige prvakinj osvojil vsega dve točki. Pomurke so v preteklosti igrale tudi z estonskim Pärnujem in sicer leta 2006, v okviru predhodnega tekmovanja današnje Lige prvakinj. Pomurke z estonskimi nasprotnicami niso imele težav, saj so jih premagale s kar 7:1, medtem ko je Estonkam sezono kasneje uspelo maščevanje, saj so z 2:1 premagale novomeško Krko. Estonke imajo za razliko od Črnogork precej več izkušenj z evropskimi obračuni, saj so sedemkratne državne prvakinje in redne udeleženke kvalifikacij Lige prvakinj, v lanski sezoni pa se jim je prvič uspelo uvrstiti tudi v glavni del tekmovanja, kjer so sicer morale priznati premoč nemškemu Wolfsborgu, kasnejšim evropskim prvakinjam.

Najtežji zalogaj bodo za varovanke trenerja Bojana Jančarja predstavljale nogometašice madžarskega MTK-ja, ki so v zadnjih letih povsem zagospodarile v madžarskem prvenstvu, saj so osvojile pet zaporednih državnih naslovov. Tudi klub iz Budimpešte ima že izkušnje z igranjem v glavnem delu tekmovanja, saj se je MTK kar trikrat uvrstil med 32 najboljših evropskih ekip, prvič že leta 2010, ko so se na prvi tekmi z angleškim Evertonom razšle brez zadetkov, v drugi tekmi pa izgubile s 7:1. Med najboljšimi 32 moštvi pa so zaigrale tudi v zadnjih dveh sezonah, lani so izgubile z nemško Turbino iz Potsdama, leto poprej pa s švedskim Malmöm.

Pomurje čaka zahtevna naloga, a verjamemo, da jim lahko tokrat le uspe velik korak naprej. V osrednji del Lige prvakinj, ki je sestavljen iz 32 moštev, se bo prebilo osem zmagovalk skupin in dve drugouvrščeni ekipi, ki bosta imeli najboljši izkupiček s prvo in tretjeuvrščeno ekipo kvalifikacijske skupine. Kvalifikacije bodo na sporedu med 9. in 14. avgustom.

UWCL

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…