Kot uvertura v nedeljsko sklepno dejanje moške lige je služil sobotni obračun na katerem sta se za naslov prvakinj v Beltincih pomerili ekipi ŽNK Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana.


Pomurkam je zaradi boljšega medsebojnega izkupička na zadnji tekmi ustrezal tudi remi, zato je bilo pričakovati silovite napade zmajčic na vrata Ive Kocijan. Priča smo bili pravemu derbiju, 750 gledalcev v športnem parku v Beltincih pa je pričaralo vzdušje, ki ga lahko zavida marsikatera ekipa v moški prvi ligi. Po začetnem otipavanju je v 30. minuti prva proti vratom domačih pomerila Ana Milović. A njen strel ni resneje ogrozil domačih vrat. Tudi domačinke so v nadaljevanju opozorile na to, da se niso prišle zgolj branit. A poskusa Kaje Korošec in Noelle Vilčnik nista bila dovolj za spremembo rezultata.

V drugem polčasu pa se je igra dokončno razživela. Gostjam ni preostalo drugega kot juriš na zmago, kar pa so na drugi strani izkoriščale Pomurke. Kljub nekaj nevarnim poizkusom do konca srečanja ni prišlo do spremembe izida. Domačinke so odlično iz igre odrezale prvo strelko in rekorderko prvenstva Ano Milović, kar se je očitno poznalo pri igri Olimpije.

Po zadnjem žvižgu sodnika Žagarja, se je lahko pričelo slavje. Pomurke nadaljujejo svojo neverjetno serijo osvajanja naslovov, kljub temu, da jim je v tej sezoni že kazalo nekoliko slabše. Z ekipo Olimpije so bile namreč ob zaključku sezone Pomurke poravnane na 58 točkah, a so se zaradi boljšega izkupička na medsebojnih obračunih, kljub remiju lahko veselile že 9. naslova državnih prvakinj. Z novo zvezdico so zdaj same na vrhu med slovenskimi klubi, prehitele so Krko, ki je z osmimi naslovi na drugem mestu.

Medsebojne tekme v tej sezoni:
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:0 (21. krog SŽNL)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 0:1 (14. krog SŽNL)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0:2 (7. krog SŽNL)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 66
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 47
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 45

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Trebižan
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov trener v Radomljah

Poglavje 2021/22 je zaprto, v Ženskem nogometnem klubu Radomlje pa že nekaj časa pogleduje…