Igralke članske ekipe Ženskega nogometnega kluba Radomlje Medex za zdaj še uživajo v poletnem premoru, ki se bo s prvim skupnim treningom zaključil v začetku prihodnjega tedna.


Aljaž Gornik, strateg članske selekcije, je trenažni proces podaljšal v junij, sezona pa se je še nekoliko podaljšala za reprezentantke. Junija so se lahko pri Ženskem nogometnem klubu Radomlje pohvalili s tremi igralkami v članski izbrani vrsti, Zali Kuštrin in Korini Lari Janež se je na pripravah prvič pridružila Živa Galjot.

Mlado vratarko, ki bo v sredo dopolnila 19 let, smo po krstnih pripravah v članski reprezentanci Slovenije povprašali o vtisih dogajanja v Čatežu. »Vzdušje v prostem času je bilo presenetljivo zelo sproščeno. Kljub sproščenim odnosom pa so treningi potekali na zelo visokem nivoju. Tempo je pričakovano veliko višji kot v nižjih selekcijah. Soigralke so me lepo sprejele v ekipo in mi pomagale z nasveti,« je dejala dolgoletna članica rumenosrčnih.

Živa je v dresu članske ekipe matičnega kluba prvič zaigrala v sezoni 2019/20, doslej pa je v SŽNL zbrala 34 nastopov. Priznava, da je stik z reprezentančnim nogometom prinesel precej spoznanj: »Reprezentančne priprave so bile zame nova izkušnja. Prvič sem zaigrala z igralkami, ki igrajo v tujini, ter igralkami, ki so na slovenskem področju med najboljšimi. Ta dekleta so bolj izkušena, imajo bolj izpiljeno tehniko in višji nivo same igre. S tem sem dobila vpogled na raven nogometa tudi izven Slovenije.«

Kaj pa priprave s člansko reprezentanco pomenijo iz vidika motivacije v prihajajoči sezoni? »Nivo motivacije se je dvignil. V prihodnosti želim nadgraditi svoje delo in se priključiti reprezentanci vedno, ko bo to mogoče,« je še dejala vratarka, ki si je v minuli sezoni klubsko minutažo delila z Majo Zajc in Nušo Vidrih.

Žreb parov nove sezone SŽNL bo opravljen v torek, 12. julija, tekme prvega kroga državnega prvenstva pa so predvidene za 13. in 14. avgust 2022.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred Pomurkami najpomembnejši del sezone

Nogometašice ŽNK Nona Pomurja Beltinci bodo jutri začela s prvim krogom kvalifikacij za uv…