V novi sezoni Slovenske ženske nogometne lige bo tudi v novi sezoni tekmovalo devet klubov. Kot smo pred dnevi že poročali, so se članskemu moštvu odpovedali pri novomeški Krki, novinke pa prihajajo iz Ajdovščine. A to ne pomeni, da v Sloveniji ne deluje še kakšen ženski klub več. V neuradni ženski ligi namreč tekmuje še šest klubov.


V neuradni ligi, ki jo je minulo sezono organiziral klub Črni Graben, so igrali NK Vrhnika, NK Termit Moravče, NK Bled, NK Ilirska Bistrica, NK Škofja Loka in NK Črni Graben. Zmagovalke lige ‘Lepota zdravje’ so bila dekleta iz Vrhnike, ki so naslov osvojile s prepričljivimi 45 zbranimi točkami. Na drugem mestu se je znašel škofjeloški klub NK Ločan, na tretjem mestu je končal NK Črni Graben, na četrte mestu lahko najdemo klub iz Moravč, na petem mestu dekleta iz Ilirske Bistrice, na zadnjem mestu pa klub iz Bleda. Najboljša strelka lige je bila s 26 zadetki Daniela Ivanović, ki je nosila dres Vrhnike.

ŽNK Črni Graben (Foto: Facebook NK Črni Graben)
ŽNK Črni Graben (Foto: Facebook NK Črni Graben)

V prihajajoči sezoni bodo dekleta svoje tekmovanje pričele v sredini septembra, datum začetka je po neuradnih informacijah 14. september. V ligo naj bi po neuradnih informacijah vstopile tudi dekleta iz Velesovega, Radomelj in novopečenega prvoligaša iz Ajdovščine. Edina kluba, ki se ukvarjata tudi z mladinskim moštvom deklet, prihajata iz Vrhnike in Ilirske Bistrice, selekcija do 15 let pa je minulo leto tekmovala tudi v državnem prvenstvu za dekleta do 15 let. Pozitivno je videti, da klubi sami organizirajo igranje ženskega nogometa za dekleta, katerim to ni omogočeno zaradi oddaljenosti od standardnih klubov ali drugih težav.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…