V Sloveniji smo spremljali zelo napeto končnico prvenstva, zanimiva končnica prvenstva pa je tudi za našimi legionarkami v Avstriji. Natalija Golob je v drugi avstrijski ligi postala najboljša strelka ter se uvrstila v najboljšo enajsterico druge avstrijske lige. Eurospin Torres, klub Kristine Erman, pa je moral priznati premoč v finalu pokala…


AVSTRIJA
V prvi avstrijski ligi smo bili v zadnjem krogu priča mestnemu derbiju med Sturm Grazom, za katerega igrata naši reprezentantki Anja Milenkovič in Urška Žganec, in LUV Grazom, katerega dres nosita Martina Potrč in Katja Nežmah, sicer bivši igralki Maribora. Srečanje se je končalo z zmago LUV Graza, za katerega je celotno tekmo odigrala Martina Potrč, Katje Nežmah pa tudi tokrat ni bilo v kadru za tekmo. Anja Milenkovič in Urška Žganec sta tako kot Potrčeva odigrali vseh devetdeset minut in si v 76. minuti tekme obe prislužili rumeni karton. Sturm Graz je kljub porazu z 0:3 ostal na osmem mestu prvenstvene razpredelnice in si tako kot mestne tekmice LUV-a zagotovil obstanek v avstrijski Bundesligi, LUV je s točko prednosti na zadnjem mestu pustil beljaški Carinthias Soccer Women.

Foto: Jure Banfi
Martina Potrč je dodala svoj delež k zmagi na mestnem obračunu s Sturmom. (Foto: Jure Banfi)

Carinthias, za katerega nastopajo kar štiri slovenske igralke, je v zadnjem krogu na odločilni tekmi za obstanek v Bundesligi izgubil proti prvouvrščenemu Neulengbachu s 3:0. Od štirih slovenskih igralk sta bili na tekmi dejavni le dve in sicer vratarka Lucija Mori in branilka Lucija Grad. Kaje Eržen in Lare Ivanuše ni bilo v kadru za tekmo.

Tudi v drugi avstrijski ligi so, podobno kot v elitnem razredu avstrijskega ženskega nogometa, končali s tekmovanjem. Za slovensko javnost je bil zanimiv še posebej DFC Leoben, kjer je slovenske barve zastopala Natalija Golob. Leoben je sezono končal na petem mestu, pa čeprav mu je na začetku prvenstva kazalo odlično. Lahko trdimo, da je bila prav Natalija Golob tista, ki je skrbela za odlično pozicijo na prvenstveni lestvici, saj je bila ena najboljših napadalk v ligi. V zadnjem srečanju so igralke Leobna sicer izgubile z 0:10, a je Golobova kljub temu ohranila prvo mesto na ligaški listi strelk in kljub težki in nadležni poškodbi potrdila izjemno sezono.

FINSKA
Merilappi United, klub Kaje Jerine in Ines Špelič, si je po zelo obetavnem začetku sezone tokrat privoščil kar dva spodrsljaja, obakrat proti ekipi Honke. Najprej so igralke Merilappija gostile Honko na domačem igrišču in morale priznati premoč z 1:4. Na omenjeni tekmi sta bivši igralki Jevnice začeli v začetni enajsterici. Na igrišču sta ostali do 73. minute, ko sta bili zamenjani. V drugem poizkusu in sicer v 10. krogu, sta Jerina in Špelič s soigralkami gostovali pri Honki in nudili dostojen upor, a so morale gostje priznati premoč domačemu moštvu, ki je slavilo z 1:0. Tokrat je Kaja Jerina odigrala celotno srečanje, Ines Špelič pa je bila v 66. minuti tekme zamenjana. V 51. minuti si je Špeličeva prislužila rumeni karton.

ITALIJA
Eurospin Torres, klub za katerega igra Kristina Erman, je v finalu pokalnega tekmovanja moral priznati premoč Tavagnaccu, ki se je po zmagi s 3:2 veselil pokalnega naslova. Kristina Erman, ki je finalni obračun spremljala s klopi za rezervne igralke, je kljub porazu uspešno zaključila sezono, saj je po zimskem prestopu s Toressom postala podprvak Serie A in se s klubom uvrstila v finale pokala. Zagotovo odlična popotnica za nadaljevanje kariere.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…