V nedeljo bo odigran še zadnji in odločilni 21. krog prve slovenske ženske nogometne lige. Razburljivi srečanji bosta igrani v obeh skupinah in sicer v skupini za obstanek, kot tudi v skupini za prvaka. V Beltincih bomo lahko spremljali eno najbolj razburljivih srečanj v dosedanji sezoni, saj bo tekma odločala o naslovu prvaka. V Jevnici bomo priča prav tako derbiju med Jevnico in Velesovim, ki bo odločal o naslovu prvaka lige za obstanek. V Radomlje prihaja Maribor, na obali pa gostujejo Novomeščanke.


TELEING POMURJE – RUDAR ŠKALE (Nedelja ob 18.00 uri. Glavni sodnik: Roman Glažar)
Srečanje katere vrednosti ne bomo posebej poudarjali. Ponovno se bosta za prvaka srečali najboljši ekipi v Sloveniji, v finalu pokala so zmagale Pomurke in se maščevale za prvenstveni poraz v Velenju. Jutri se torej obeta odličen praznik nogometa v Beltincih, a pritisk v obek moštvih že raste, a so veliko bolj sproščeni v Velenju. Pri Teleing Pomurju se zavedajo, da bi ob morebitnem porazu tudi lahko pomahali kvalifikacijam za Ligo Prvakinj kar bi bil zelo velik udarec za “rumeno-modre”. A Bojan Jančar, domači strateg, svoje igralke neizmerno motivira, da kakšnega večjega presenečenja ne bi smelo biti. Na razpolago ima vse igralke, poleg odlične Vrablove, Zverove in Tibautove, pa svojo formo dviguje Staša Špur, ki je povsem zablestela v spomladanskem delu. V taboru Velenjčank pa so izredno veseli ponovne vrnitve na zelenice Anje Levačič in ob bok postavimo kapetanko Tino Marolt, Moiro Murič lahko sklepamo, da imajo v Velenju vse možnosti v jutrišnji odločilni tekmi. Vsekakor bo morala velenjska obramba na čelu z Zalo Gomboc in Marušo Sevšek delovati veliko bolj zbrano kot na finalnem pokalne obračunu, a problem predstavlja prva vratarka Tena Horvat, ki je v zadnjih krogih naredila nekoliko ključnih napak kar bi znale Pomurke s pridoma izkoristiti. Vsekakor pričakujemo veliko borbenost in željo, a zmagovalec bo na koncu le eden, kateri?

Lanskoletni pokal, ki je romal v roke Pomurk. (Foto: Jure Banfi)
Lanskoletni pokal, ki je romal v roke Pomurk. (Foto: Jure Banfi)

JEVNICA – VELESOVO (Nedelja ob 18.00 uri. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
Če bodo oči javnosti uprte v Beltince, kjer bomo dobili novega zmagovalca sezone 2013/14 pa moremo poudariti, da se bo prav tako kot v Beltincih, tudi v Jevnici odvijala zelo pomembna tekma med Jevnico in Velesovim. Omenimo naj, da gre tokrat za dvoboj, ki bo prinesel prvo mesto v skupini za obstanek, a imajo igralke Velesovega kar tri točke naskoka pred Jevnico. V domačem taboru Jevnice se spopadajo z velikim številom poškodb, med drugim pa je v zadnjih dveh krogih zobe stisnila Polona Petrač in pokazala svojo pravo vrednost, saj je na dveh tekmah zabila tri zadetke. Poleg Polone pa blesti tudi domača kapetanka Nastja Kavčič, ki v spomladanskem delu pokriva vezno linijo zaradi pomanjkanja igralk. S to taktično potezo je Tomaž Upelj, domači trener, naredil vsekakor odlično potezo, saj je Nastja zelo prodorna, a ob enem lepo povezuje tudi igro igralk Jevnice. Tokrat bodo v kadru Jevnice tudi mlade obetavne igralke, ki pa bodo tudi spočite, saj se je mladinsko prvenstvo že končalo, kar lahko prinese veliko pozitivnih stvari in ob enem lahko Koprivnikar, Zupančič, Zver in Poglajen pokažejo veliko več kot na prejšnjih tekmah. V gostujočem taboru so izredno veseli napredka v spomladanskem delu, kar bo tudi ena od orožij jutrišnjega srečanja. Poleg sestri Kos, je Nika Lombar tista, ki skrbi za zadetke in odlično nadomešča poškodovano Vanjo Šiljak. Gorenjke se zavedajo, da jih tokrat čaka izredno težki dvoboj, ki bo odigran v lepem sončnem vremenu, zato nas čaka še eno odlično srečanje, v katerem bi lahko padlo kar nekaj zadetkov. Bodo igralke Velesovega potrdile odlično spomladansko formo?

Vels_Krka (14)
V zadnjem času je Nika Lombar v odlični strelski formi. (Foto: Rajko Kozinc)

RADOMLJE – MARIBOR (Nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Jan Znoj)
Tekma skupine za prvaka, ki bo odigrana nekoliko pod manjšim drobnogledom javnosti, a med drugim bo vselej zanimiva. Radomljanke bodo tuki tokrat poizkušale izkoristiti vse ponujene priložnosti in prikazati svojo učinkovito igro. V vrstah Radomljank je veliko kvalitete prav v vezni liniji, a med drugim tudi Monika Boh dokazuje svojo kvaliteto v napadu in s svojo hitrostjo povzroča nemalo težav nasprotni obrambi. V vratih je vselej odlična Sonja Čevnik zato v domačem taboru nimajo dodatnih skrbi. Nevarnost Mariborčank je kapetanka Anisa Rola, ki iz sezono v sezono dokazuje svojo kvaliteto, imajo pa v gostujočem taboru še dodatno skrb več, saj bo zaradi števila prejetih rumenih kartonov manjkala Neja Uršič. Kljub vsem številnim poškodbam v gostujočem taboru, pa se je v moštvo vrnila Martina Anželj, a gostujočega trenerja Cipota veseli predvsem dejstvo, da Sara Ketiš že pridno trenira in nabira prepotrebno kondicijo za novo sezono. Vsekakor tekma, ki bo prinesla veliko zanimivosti in tudi napetosti. Bodo Radomljanke za konec sezone uspele slaviti in obdržati tri točke v domačem taboru?

V Radomljah nas čaka zanimivo srečanje. (Foto: Jure Banfi)
V Radomljah nas čaka zanimivo srečanje. (Foto: Jure Banfi)

ANKARAN HRVATINI – KRKA (Nedelja ob 18.00 uri. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Še zadnja tekma, ki bo odigrana za prestiž. Na obalo prihajajo Novomeščanke, ki so v minulem krogu presenetljivo odigrale odlično srečanje in remizirale z Jevnico. Primorke so v spomladanskem delu prikazale velik napredek in v prvi sezoni odigrale več kot odlično in tako zaprle usta vsem skeptikom. V tokratnem dvoboju so domačinke izrazite favoritinje saj so na domačem igrišču še izredno bolj nevarne. V jutrišnjem dvoboju pričakujemo pobudo domačink, kjer bosta v napadalnih akcijah zelo aktivne domača Barbara Kunej in Lina Čepak. Omeniti velja tudi odlično vezno linijo, ki v defenzivnih nalogah odlično pomaga zadnji liniji in se med drugim tudi izvrstno vključuje v napadalne akcije, zato bo Novomeščankam še težje. V gostujočem taboru ponovno, zaradi poškodbe, ne bo Pije Smukovič. Glavno nit igre bo držala vselej odlična in mladinska reprezentantka Sergeja Kržan, poleg Sergeje pa velja omeniti še Lauro Škvorc, ki je v spomladanskem delu izredno napredovala. Tokrat bodo gostujoče igralke veliko bolj spočite in sproščene, saj se je končala mladinska liga, kjer je večina igralk iz članskega moštva nosilo glavno besedo tudi v mladinskem moštvu, zato obetavne igralke Krke niso bile primorane prikazati vsega svojega razkošnega znanja v članski zasedbi. Srečanje bi lahko prineslo kar nekaj zadetkov in ob tem se poraja vprašanje, bodo Novomeščanke uspele in morda presenetile Primorke?

V spomladanskem delu so prikazale velik napredek. (Foto: M.K.)
V spomladanskem delu so prikazale velik napredek. (Foto: M.K.)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…