Slovenske predstavnice v Ligi prvakinj so po pravilu že prava redkost, a letos bomo tam spremljali kar štiri predstavnice Slovenije. Sara Agrež je bila s svojim Wolfsburgom tja že uvrščena, nastop med elito si je včeraj z novo izjemno predstavo izborila tudi Mateja Zver, ki je popeljala Sankt Pölten med evropsko elito.


Avstrijske predstavnice so napredovale s skupnim rezultatom 3:2, prav vse tri zadetke pa je prispevala naša reprezentantka. Oba sta bila prav zares spektakularna. Pri prvem je tudi s pomočjo prečke, s kakšnih 25 metrov premagal gostujočo vratarko, nova mojstrovina v režiji Mateje Zver pa je sledila v 118. minut, Takrat je z roba kazenskega prostora izvedla izjemno težak strel iz voleja in tudi tokrat ji je bil okvir vrat naklonjen, žoga se je namreč od vratnice odbila v gol. Oba zadetka si lahko pogledate na tej povezavi.

Uvrstitev v Ligo prvakinj pa sta si z današnjo zmago zagotovili tudi Nina Kajzba in Zara Kramžar z Romo. Roma je slavila tudi na povratni tekmi in s skupnih 6:2, odpravila tekmice s Češke. Priložnost za igro je danes dobila samo Zara Kramžar, slednja se je volkuljam iz Rima pridružila pred letošnjo sezono.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski del pod streho, Pomurkam se nasmiha nov naslov

Z zaostalim obračunom 9. kroga državnega prvenstva med ekipama Primorja in Krima se je tud…