Predzadnji krog SŽNL je bil še kako dramatičen. Najbolj zanimivo je bilo v Velenju, kjer je na glavnem igrišču Stadiona ob Jezeru dolgo kazalo na veliko presenečenje in zmago Radomljank, v 63. minuti je zadela Monika Boh, a so se Velenjčanke rešile v sodniškem dodatku, ko sta za preobrat poskrbeli Lara Prašnikar in Maša Praprotnik. Pomurke so odpor trdoživih Štajerk strle že v uvodnih desetih minutah, ko sta zadeli Tanja Vrabel in Monika Conjar, s štirimi zadetki pa je blestela predvsem Staša Špur. V ligi za obstanek so lepo presenečenje pripravile Novomeščanke, ki so na domačem igrišču remizirale z oslabljeno Jevnico in zaostanek za Velesovim, ki v spodnjem domu prvenstva drži vodilno pozicijo, povečale na tri točke, saj so Gorenjke vnovič premagale novinke iz Ankaran Hrvatinov. In najpomembnejše, odločitev o prvaku in zmagovalcu slovenske ženske nogometne lige bo padla v zadnjem krogu, ko se bosta Pomurje in Rudar udarila v beltinškem Športnem parku.


ŽNK MARIBOR 1:7 ŽNK TELEING P. BELTINCI
Ulbin (47); Vrabel (2′), Conjar (9′), Zver (17′), Špur (41′, 42′, 70′,75′)

V Mariboru smo bili priča že četrtemu dvoboju Mariborčank in Beltinčank v letošnji sezoni, tokratnega pa so Pomurke dobile s prepričljivih 1:7. Zapleti so se pripetili že pred samo tekmo in sicer pri sodniški trojici. Aleksandra Česen, ki bi srečanje morala soditi v vlogi glavne sodnice, je skupaj s pomočnikom Juretom Jamnikom zaradi neznosne prometne gneče proti Mariboru zamudila, zato je v čevlje glavne sodnice stopila Petra Bombek, ki je svoje delo opravila z odliko in dokazala, da je tudi sama kos nalogi v ženskem nogometu. V dresu Pomurja je včeraj blestela predvsem Staša Špur, ki je zabila kar štiri zadetke, mrežo Štajerk pa je že v 2. minuti srečanja, kot je to že v navadi, načela Tanja Vrabel. V prvem polčasu so Conjar, Zver in Špur dosegle še štiri zadetke in tako načeloma že odločile zmagovalca dvoboja. Kljub prevladi v prvem polčasu, pa so gostiteljcie v drugem delu igre zaigrale nekoliko bolje in po strelu Karmen Ulbin vodstvo Pomurk znižale na 5:1. A Pomurk to ni zmedlo, saj so tekmo zanesljivo pripeljale do konca in z dvema zadetkoma Staše Špur zapečatile usodo domačink.

ŽNK RUDAR ŠKALE 2:1 ŽNK RADOMLJE
Prašnikar (91′), Praprotnik (92′); Boh (63′)

Če so igralke Teleing Pomurja zanesljivo premagale Štajerke, pa so Velenjčanke imele več težav pri osvojitvi treh točk. Tekma je bila za domačinke zelo pomembna, s tremi točkami bi poskrbele za dramatičen zaključek sezone, saj bodo v zadnjem krogu gostovale v Beltincih pri Pomurju in prav zadnja tekma bo odločala o prvaku ženske lige. Tekma pa se ni začela po željah domačink, ki bi lahko že po treh minutah vodile, a niso uspele zatresti mreže Čevnikove. Po dokaj enakovredni igri, veliki meri borbenosti, pa so vsi zadetki padli v drugem polčasu. Najprej je Monika Boh, napadalka Radomelj, po napaki domače vratarke zatresla mrežo Velenjčank in šokirala vse domače navijače. A se domačinke niso predale. Če so se pri strokovnem moštvu Radomelj pritoževali nad predolgim podaljškom, kot so sami zapisali na uradni Facebook strani, pa to domačink ni zmedlo, saj so v 91. in 92. minuti zabile dva pomembna zadetka in tako osvojile pomembne tri točke v boju za naslov prvaka. Igralke obeh ekip pa so ob polčasu pozdravile tudi 11-letno Anito Stopar iz Braslovč, ki ji je domača kapetanka Tina Marolt predala dres z njenim imenom in podpisi vseh igralk. Anita pa je ob začetku drugega polčasa izvedla začetni strel in si srečanje ogledala s klopi ob igrišču. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Foto: Rok Zore

ŽNK VELESOVO 3:1 ŽNK ANKARAN HRVATINI
Lombar (44′, 60′), Rozman (80′); Požar (49′)

V Velesovem smo bili priča zanimivemu dvoboju, ki pa so ga še tretjič v sezoni dobile igralke Velesovega. Če so domačinke na prejšnjih tekmah nekoliko bolj nadigrale moštvo Ankaran Hrvatinov, pa so bile tokrat Primorke tiste, ki so prikazale dobro igro in domačinkam povzročale kar precej težave. Nika Lombar, mlada obetavna igralka Velesovega, je tudi v tokratnem krogu nadaljevala z odlično strelsko formo, saj je tudi na včerajšnji tekmi zabila dva zadetka. Če Monika Požar ni bila uspešna v minulem krogu, ko se je znašla iz oči v oči z Evo Vamberger, pa je tokrat v 49. minuti tekme izenačila na 1:1. Kljub izenačujočem zadetku pa so Primorke v zadnjem delu nekoliko padle, kar so domačinke s pridoma izkoristile in se z zmago utrdile na prvem mestu lige za obstanek. Za gostujoče moštvo je po dolgem času zaigrala ponovno italijanka Colli Cecilia, a z rezultatom svojega moštva ni mogla biti zadovoljna.

Foto: Rajko Kozinc

ŽNK KRKA 2:2 ŽNK JEVNICA
Škvorc (39′), Marolt (72′); Kavčič (41′), Petrač (70′)

Če Radomljankam ni uspelo priti do presenečenje v Velenju, pa so za slednjega poskrbele igralke novomeške Krke, ki so se enakovredno kosale z igralkami Jevnice. Prvi zadetek je padel v mrežo gostujoče vratarke Vamberger, ko je iz prostega strela v slogu največjih mojstric zadela Laura Škvorc in z zadetkom nagradila dosedanje delo in trud. A vodstvo domačink ni trajalo dolgo, saj je kapetanka gostinj Nastja Kavčič v 41. minuti tekme zabila za izenačenje. Pri Novomeščankah smo skozi celotno sezono pričakovali padec v drugem polčasu, a so se tokrat tudi v drugem delu enakovredno kosale z gostujočimi igralkami. Kljub vsemu pa je Polona Petrač, ki se je v minulem krogu vrnila po težki poškodbi, ponovno zadela in popeljala svoje moštvo v vodstvo. A če so gostujoče igralke v prvem polčasu hitro izenačile, so tudi domačinke izkoristile nezbranost gostujočih igralk in preko Ksenije Marolt izenačile in si priigrale veliko točko v ligi za obstanek. Če bomo v zadnjem krogu prvenstva priča novemu državnemu prvaku, bomo med drugim v zadnjem krogu lahko spremljali zelo zanimiv dvoboj med Jevnico in Velesovim, ki bo med drugim tudi odločal o zmagovalcu lige za obstanek.

Foto: Marko Klinc

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…