V drugem krogu ženske nogometne lige lahko pričakujemo kar štiri zanimiva srečanja in sicer bomo v Velenju spremljali lokalni derbi med Rudarjem in Slovenj Gradcem, v Maribor prihajajo Jevničanke, Ajdovke se bodo prvič v zgodovini predstavile na domačem igrišču,  Ankaran-Hrvatini pa gostijo igralke Velesovega.


Maribor – Jevnica (Nedelja ob 13.30, glavni sodnik Elmedin Dedić)
Štajerke so v prvem krogu uspele premagati okrepljene Slovenjgradčanke. Celotno srečanje so kazale veliko samozavesti in volje, nadzorovale potek srečanja in pod taktirko novega trenerja Kamenška zabile tudi štiri zadetke. V igri vijolic smo videli tudi nekatere mladinke, ki so izkoristile ponujeno priložnost. Vsekakor se mariborska igra vrti okoli odlične Sare Ketiš, ki ob pomoči svojih soigralk ustvarja priložnosti za zadetke, čemur smo bili priča tudi na prvi prvenstveni tekmi. Gostujoče igralke se bodo tokrat prvič predstavile v nekoliko prenovljeni podobi, saj so v svoje vrste zvabili nekatera obetavna mlada dekleta. A tokrat gostujočega trenerja Petrovića čaka težka naloga, saj ima nekoliko problemov s sestavo moštva. Srečanje bo izpustila mladinska reprezentantka Ana Poglajen, Anja Zver in Ana Mele pa sta pod vprašajem. V moštvo se po dolgi odsotnosti vračata Sara Gregorčič in Ines Femec. Kot zanimivost dodajmo še, da bomo tokrat v Mariboru lahko igralke Jevnice spremljali v opravi ženskega nogometnega kluba Krke.

Sara Ketiš je ena ključnih igralk vijolic. (Foto: Jure Banfi)
Sara Ketiš je ena ključnih igralk vijolic. (Foto: Jure Banfi)

Rudar Škale – Slovenj Gradec (Nedelja ob 17.00, glavni sodnik Jure Kovač)
V Velenju bomo spremljali lokalni derbi med domačim Rudarjem in sosedi iz Slovenj Gradca. Obe ekipi sta v prvem krogu izgubili, a verjamemo, da sta poraza že pozabljena in so v obeh taborih misli že usmerjene že v nedeljsko tekmo. Domačinke so v Radomljah prikazale čvrsto in enakovredno igro, parirale Radomljankam celotno srečanje, a ob izteku tekme prejele zadetek. V nedeljo lahko pričakujemo pritisk na gostujoča vrata, katera bo drugič v letošnji sezoni branila bivša hrvaška reprezentantka Branka Karnjuš. Domačinke se bodo tudi tokrat zanesle na zelo močno vezno linijo, od koder bodo poizkušale najti luknje v obrambnih vrstah Korošic. Moira Murić in Lara Prašnikar bosta tvorili napadalni dvojec, ki bi v nedeljo lahko prinesel uspeh. V ozadju pa bi med drugim lahko presenetila tudi mlada Maša Praprotnik. Korošice v Velenje prihajajo v povsem spremenjeni zasedbi kot minulo sezono. Z okrepitvami tik pred zdajci so dobile prepotrebno svežino v moštvu in bodo v nedeljo vsekakor poizkušale ponagajati svojim sosedom. Absolutno je Sanja Malinić tista, od katere lahko pričakujemo največjo nevarnost za vrata Tene Horvat, a obenem velja poudariti, da jo Velenjčanke zelo dobro poznajo. V moštvo se pri gostjah vrača Nina Poberžnik. Zelo zanimivo srečanje, ki bo v nedeljo ponudilo pravo poslastico.

Tokrat bomo spremljali napeto srečanje... (Foto: Ana Kos)
Tokrat bomo spremljali napeto srečanje… (Foto: Ana Kos)

Ankaran Hrvatini – Velesovo (Nedelja ob 17.00, glavni sodnik Marko Lavrenčič)
Primorke se bodo v drugem krogu prvič v letošnji sezoni predstavili javnosti. Po uspešni sezoni in z nekaterimi odličnimi predstavami, v nedeljo gostijo igralke Velesovega, s katerimi so v minuli sezoni bile srdit boj v skupini za obstanek. Z nekaterimi okrepitvami bodo Ankarančanke nevarne in bodo med drugim prežale na vsako napako gostujočih igralk, ki bodo nekoliko v prednosti, saj so že odigrale prvi krog in proti Ajdovkam zmagale kar z 21:0. Postava domačink je velika neznanka, a bodo Lina Čepak, Barbara Kunej, Petra Pasar in Monika Požar velika nevarnost za gostujoča vrata. Trdna obrambna linija bo letos še bolj uigrana, zato bo predstavljala trd oreh napadalkam Velesovega. Gostujoče igralke tokrat v Ankaran prihajajo polne optimizma, saj so na prvi domači tekmi prikazale enostavno odlično predstavo in bile za Ajdovke premočan nasprotnik. Blestela je reprezentantka Vanja Šiljak, povratnica po poškodbi, ki je zabila kar enajst zadetkov, tudi v nedeljo bo ena od velikih upov Primoža Štrajharja, a poleg Vanje velja omeniti še odlični Evelino in Lucijo Kos, Ulo Kozinc, pa mlado perspektivno Niko Lombar in zadnjo vezno Slađano Todorović.

Jutri pričakujemo veliko mero borbenosti na obeh straneh. (Foto: Rajko Kozinc)
Jutri pričakujemo veliko mero borbenosti na obeh straneh. (Foto: Rajko Kozinc)

Ajdovščina – Radomlje (Nedelja ob 17.00, glavna sodnica Aleksandra Česen)
Ajdovke čaka izjemno težko srečanje iz dveh vidikov. Eden izmed razlogov so vsekakor Radomljanke, ki so v prvem krogu v zadnji minuti z zadetkom Nine Predanič odpravile Velenjčanke, drugi razlog pa je v malce drugačni luči. V Ajdovščini bodo lahko vnovič spremljali prvoligaški nogomet, pa čeprav ženskega. Na prenovljenem stadionu v Ajdovščini lahko pričakujemo lep obisk, a so favoritinje vseeno gostje, ki premorejo dovolj kvalitete. Da se dekleta iz Ajdovščine še nekoliko “lovijo”, smo lahko videli na prvi tekmi v Velesovem, Radomljanke pa bodo ravnotako neusmiljene, saj bodo želele izkoristiti vsako ponujeno priložnost, da obdržijo stik z vrhom prvenstvene lestvice. Širok spekter igralk gostujočemu trenerju Mandiču povzroča le sladke skrbi. Tokrat lahko morda pričakujemo tudi rotiranje znotraj prve enajsterice, a več kot očitno je, da v gostujočem taboru ne bodo ničesar prepustili naključju.

Nina Predanič se je na zelenice vrnila v velikem slogu. (Foto: Rok Zore)
Nina Predanič se je na zelenice vrnila v velikem slogu. (Foto: Rok Zore)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…