Za ŽNK Teleing Pomurje je danes zgodovinski dan, ob 19. uri v lendavskem Športnem parku Beltinčanke pričenjajo prvo tekmo osmine finala Lige prvakinj. Nasprotnice so znane že nekaj časa, “žuto-plave” se bodo merile z renomiranimi nasprotnicami, nogometašicami italijanskega podprvaka Torres Calcia iz Sassarija. Lahko Pomurkam uspe veliki met?


Liga prvakinj – prva tekma šestnajstine finala. Sodnica: Rhona Daly.
Lendava – Športni park,  gledalcev.
POMURJE BELTINCI 2:4 TORRES CALCIO
Zver (52′), Rogan (54′); Serrrano (15′), Pinna (30′), Flaviano (69′), Maglia (88′)

Menjave
Pomurje: Zelko – Rozmarič (74′), Prša – Conjar (76′), Jelen – Vrabel (90′)
Torres:  Maglia – Pinna (81′), Carta – Marchese (92′)

POMURJE BELTINCI
[team1]

TORRES CALCIO
[team2]

Stran se samodejno osvežuje vsakih 60 sekund!

88′ – GOOOL! Andreja Nikl si je kot zadnja branilka Pomurk privoščila nepotrebno napako, kar je izkoristila Veronica Maglia in žogo pospravila v mrežo nemočne Nemetove.
86′ – Krajša prekinitev, saj Matejo Zver mučijo krči.
84′ – Ritem igre je v zadnjih minutah nekoliko padel, saj je naporen obračun pri obeh ekipah že pustil nekaj posledic.
77′ – Obetaven poizkus Roganove, ki pa je z 20 metrov merila točno v naročje vratarke Fazio.
73′ – Živci so napeti. Za še večjo jezo gledalcev pa skrbi irska sodnica Rhona Daly.
69′ – GOOOL! Torres znova vodi. Po podaji s kota je bila pred golom najvišja Joana Flaviano, streljala v desni kot Sare Nemet, ki je bila za malce prekratka in morala še tretjič po žogo v svoja vrata.
67′ – Tokrat so zapretile tudi Italijanke. Z dobrih 11 metrov je v spodnji levi kot beltinških vrat sprožila Giulia Domenichetti, a je Sara Nemet z odlično obrambo odbila v kot.
64′ – Nadaljevanje brez večjih posebnosti. Torres je po izenačenju zopet prevzel pobudo, a Italijanke v drugem polčasu še niso ogrozile vrat Sare Nemet, ki po dveh zadetkih suvereno lovi vse žoge.
55′ – GOOOL! Izenačenje. Kakšen začetek drugega polčasa. Mateja Zver je najprej krenila v hitre napad, a je vratarka Fazio strel odbila v kot, po katerem pa so Pomurke zabile še drugič. Neposredno iz kota je zadela Manja Rogan.
52′ – GOOOL! Tokrat lahko rečemo, da v “pravi” mreži. Mateja Zver se je nenadoma odločila za strel z razdalje več kot 20 metrov, vratarka Fazio pa je žogo med svojima nogama spustila v mrežo.
51′ – Prvi strel v drugi polovici srečanja, za gostje je neuspešno poizkušala Elisa Bartoli.
46′ – Začetek na drugega polčasa, brez menjav v obeh taborih.

45+ ‘ – Konec prvega polčasa. Torres ob polčasu vodi z 0:2, potem ko so izkoristile dve napaki vratarke Sara Nemet. Beltinčanke so proti koncu prvega polčasa zaigrale pogumneje, a si zrelejših priložnosti še niso uspele pripraviti.
45+1′ – Pomurke so ob koncu polčasa prišle do treh kotov, najnevarnejše je bilo po drugem, ko so gostje s skupnimi močmi izbile preko vrat.
42′ – Krajša prekinitev zaradi poškodbe Piacezzijeve, ki je trčila z vratarko Saro Nemet.
36′ – Po prvi obetavnejši akciji Beltinčank, še prvi strel. Špela Kolbl je podala z desne strani igrišča, na daljši vratnici pa je bila najvišja Tanja Vrabel, ki pa je streljala mimo desne vratnice.
33′ – Prva obetavnejša akcija Pomurk, Mateja Zver je preigravala na levi strani igrišča, s predložkom na bližnji vratnici iskala Moniko Conjar, a je bila gostujoča vratarka Mimma Fazio hitrejša in višja.
30’ – GOOOL! Na žalost pa znova v domači mreži. Obramba ni bila dovolj odločna v svojem kazenskem prostoru, veliko napako pa si je privoščila še Sara Nemet, kar je izkoristila Romina Pinna in povišala na 0:2.
27′ – Sara Nemet se je tokrat izkazala po predložku z desne strani igrišča in preprečila, da bi lahko Italijanke prišle do novega strela.
26′ – Drugi rumeni karton za domače, Rozmaričeva je bila po prekršku nad Dominichettijevo kaznovana z rumenim kartonom.
23′ – Bojčićeva je dobrih 20 metrov od gola igrala z roko, Serrano pa je s prostega strela merila preko vrat.
19′ – Nov protinapad gostinj, Domenichetti je skušala presenetiti Saro Nemet, a merila mimo leve vratnice.
18′ – Pomurke so po prejetem zadetku pogumneje krenile v napad, tudi gledalci, v lendavskem Športnem parku se jih je zbralo 1200, skušajo pomagati nogometašicam.
15′ – GOOOL! Torres vodi, Paula Serrano je opazila, da je Nemet nekoliko iz gola in sprožila s 30 metrov, žoga pa je v visokem loku končala v golu Pomurk.
10′ – Italijanke so močno pritisnile, po napaki Niklove je do strela prišla Sabrina Marchese, a je bila domača vratarka dobro postavljena.
8′ – Takoj po tem, ko smo zapisali, da resnih strelov še ni bilo, pa so udarile gostje. Po predložku z desne strani je bila pet metrov od gola v gneči najboljša Flaviao, a je Saro Nemet rešil prečnik.
7′ – Zaenkrat brez pravih zaključnih poizkusov, gostje so sicer v peti minuti sprožile, a je žoga šla visoko preko vrat.
3′ – Prvi rumeni karton na tekmi. Sodnica Daly ga je pokazala Manji Rogan, ki je na sredini igrišča podrl Joano Flaviano.
1′ – Iz sredine igrišča so prve pričele Pomurke. Te nastopajo v domači, modro-roza opravi, gostje v belo-modri opremi.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Po visoki zmagi nad Estonijo Slovenke jutri v Novi Gorici pričakujejo Grkinje

Po tem, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca v petek s 6:0 odpravila Estonke, ji…