V sredo, 20. avgusta, bo ženska članska zasedba selektorja Damirja Roba odigrala kvalifikacijsko srečanje proti Irski. Tekma v Dublinu se bo pričela ob 20:30. Na spisku tudi nekaj novink.


Po odlični predstavi na domačih tleh proti Rusinjam, v Domžalah so naše reprezentantke klonile z 1:2, naše reprezentantke na Irsko odhajajo v sproščenem in pozitivnem vzdušju. Na reprezentančnem spisku je kar nekaj novosti, tako je vnovič, po poškodbi, vključena Vanja Šiljak. Ob Vanji se je na selektorskem spisku znašla še ena od igralk Velesovega, gre za obrambno igralko Evelino Kos, ki je vskočila namesto poškodovane Manje Benak. Prvič je na članskem spisku tudi Sara Ketiš, ki se uspešno vrača po sanirani poškodbi. Tokrat na spisku ni Martine Potrč, ki je staknila hudo poškodbo v prvem krogu druge avstrijske lige, namesto Štajerke je priložnost dobila Manja Rogan, ki se je pred dnevi s Pomurjem veselila uvrstitve v Ligo prvakinj. Na listi Damirja Roba sta tudi Kaja Jerina in Kristina Erman, ki še iščeta novo sredino.

WomenSlovenia

Slovenska ženska reprezentanca je v kvalifikacijskem ciklusu za svetovno prvenstvo v Kanadi zbrala vsega tri točke. Edino zmago so naše reprezentantke dosegle proti Slovakinjam, pustile pa odličen vtis na obeh tekmah z Rusijo in na gostovanju pri Nemčiji. Prav tako bi se tekma z Irsko na domačih tleh lahko odvila povsem drugače, a sreča ni bila na slovenski strani. Irke so v tem kvalifikacijskem ciklusu dosegle šest zadetkov, tri zadetke več od naše izbrane vrste. Kljub vsemu pa so imele naše reprezentantke več poizkusov, saj so proti vratom nasprotnic udarile 32-krat, Irke pa so zmogle štiri poizkuse manj. Irke so prejele sedem rumenih kartonov, medtem ko so naše reprezentantke z rumenim kartonom bile kaznovane šestkrat. Prav tako so nekoliko agresivnejše Irke, saj so naredile 36 prekrškov, a Slovenke ne zaostajajo kaj dosti, saj so v žaru borbe naredile 34 prekrškov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Za Slovenke bo kot kaže odločal zadnji krog kvalifikacij

Po odigranem šestem krogu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo se stvari niso spremenile…