Pred dobrim mesecem smo poročali o neformalno sestavljeni ligi v kateri nastopajo nekateri ženski klubi, ki bi v prihodnosti lahko nastopali tudi v 1. SŽNL. Z neformalno ligo dekletom, ki ne morejo več igrati za mladinske pogone, omogočajo igranje nogometa in druženje ter s tem še odlično promovirajo ženski nogomet.


V letošnji sezoni bomo v prvenstvu “lepota in zdrave” spremljali šest ekip. Liga bo torej enako številčna in v isti zasedbi kot minulo sezono, kljub nekaterim špekulacijam. Špekulacije, da bi se ligi lahko pridružila druga moštva Radomelj, Velesovega in Ajdovščine so torej za lase privlečene. Lanskoletno sezono je ligo organizirala ekipa Črnega Grabna, ki pa letos ne bo nastopila. Organizacijo celotne lige je tako prevzela ekipa Ilirske Bistrice. Sistem igre je 8+1, torej osem igralk v polju ter vratarka.  Igralni čas je 2 x 35 minut ter 10 minutni počitek med polčasom . Menjave so  “leteče”, torej podobno kot pri rokometu. Kazenski strel se izvaja na razdalji devetih metrov, v igri pa se med drugim upošteva tudi prepovedani položaj. Tekme se odigrajo po dvokrožnem sistemu. Podrobnejša pravila pa lahko najdeta na spodnji sliki.

Brez naslova

Naj omenimo, da je minulo sezono prvo mesto romalo v roke Vrhnike, na drugem mestu so končale igralke Ločana iz Škofje Loke, igralke Črnega Grabna pa so zasedle tretje mesto. Na četrtem mestu so končala dekleta iz Moravč, na petem in šestem mestu pa ekipi iz Ilirske Bistrice in Bleda. Najboljša strelka lige je bila Vrhničanka Daniela Ivanović, ki je dosegla kar 26 zadetkov. Prvi krog se za dekleta začenja 13./14. septembra, ko bodo Moravčanke gostile Ilirsko Bistrico, na Vrhniko prihajajo Škofjeločanke, Bled pa gosti ekipo Črnega Grabna.

JESENSKI DEL 2014/15

1. krog  (13. / 14. september)
MORAVČE : IL. BISTRICA
VRHNIKA : LOČAN
BLED : BRINJE GROSUPLJE

2. krog (27. / 28. september)
IL. BISTRICA : BLED
MORAVČE : VRHNIKA
LOČAN : BRINJE GROSUPLJE

3. krog (11. / 12. oktober)
LOČAN : IL. BISTRICA
BRINJE GROSUPLJE : VRHNIKA
BLED : MORAVČE

4. krog (25. / 26. oktober)
IL. BISTRICA : BRINJE GROSUPLJE
VRHNIKA : BLED
MORAVČE : LOČAN

5. krog (8. / 9. november)
VRHNIKA : IL. BISTRICA
BLED : LOČAN
BRINJE GROSUPLJE : MORAVČE

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…