Včeraj popoldne in zvečer sta bili odigrani še dve tekmi uvodnega kroga ženskega pokalnega tekmovanja. Po pričakovanjih so se zmage in napredovanja v polfinale veselile igralke Radomelj, ki so pod žarometi ugnale Velesovo, in Velenjčanke, ki so napolnile ajdovsko mrežo. Ekipi sta se v polfinalu pridružili Pomurju in Mariboru, ki je v torek z zadetkom Saše Peruš izločilo Ankaran-Hrvatine.


Popoldanski obračun Velenjčank in Ajdovk se je končal z visoko zmago Rudarja, saj se je mreža Ajdovk zatresla kar dvajsetkrat. Golijado je že v uvodni minuti odprla Maša Praprotnik, ki je tlakovala pot obetavni Lari Prašnikar, ki je mrežo domače vratarke Laure Lukežič v nadaljevanju tekme zatresla kar osemkrat. Omenjena Praprotnik se je po uvodnem zadetku veselila še treh zadetkov, skupno torej štirih, še bolj je šlo v napadu Anji Levačič, se je med strelke vpisala petkrat. Visoko zmago so z zadetkom dopolnile še Maruša Sevšek, Tina Marolt in Zala Gomboc.

V večernem obračunu je bilo nekoliko bolj tesno, kljub temu pa so se zanesljive zmage po zaslugi strelsko odlično razpoložene Nine Predanič veselile domačinke. Predaničeva, ki je v prvenstvu doslej zadela šestkrat, je mrežo gostujoče vratarke Tjaše Mencinger načela v 13. minuti, a so gostje v 29. minuti izenačile, zadetka se je veselila Vanja Šiljak, z enajstimi zadetki peta strelka državnega prvenstva. Igralke so na odmor odšle z izidom 1:1, Radomljanke pa so drugi polčas odprle z zadetkom za 2:1, v drugi minuti nadaljevanja je zadela Predaničeva, ki je v 66. in 72. minuti le še potrdila zmago in napredovanje, končni rezultat je v 87. minuli s strelom z bele točke potrdila Nika Lombar.

Rezultati prvega kroga Ženskega pokala NZS:
AJDOVŠČINA 0:20 RUDAR ŠKALE

Praprotnik (1′, 55′, 62′, 65′), Prašnikar (9′, 14, 19′, 20′, 42′, 53′, 72′, 83′), Levačič (23′, 25′, 36′, 76′, 77′), Sevšek (53′), Marolt (59′), Gomboc (86′)
RADOMLJE 4:2 VELESOVO
Nina Predanič (13′, 47′, 66′, 72′); Šiljak (29′), Lombar (87′ pen)
MARIBOR 1:0 ANKARAN-HRVATINI
Peruš (73′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…