V nedeljo, 24. avgusta, se bo s štirimi tekmami začela tudi nova sezona za dekleta. V Radomlje prihajajo Velenjčanke, Slovenjgradčanke gostijo Mariborčanke, v Velesovem bodo krstnim nastopom v 1. SŽNL doživele Ajdovke, v Jevnico pa prihajajo braniteljice naslova Pomurke. V uvodnem krogu bodo počivale igralke Ankaran-Hrvatinov.


RADOMLJE – RUDAR ŠKALE (Nedelja ob 17:00. Glavni sodnik: Janko Bukovec)
V Radomljah so pred novo sezono resno zagrabili za lopato, imeli tedenske priprave na Rogli in se okrepili s Pijo Smukovič, ki bo zaostrila konkurenco v obrambni liniji rumeno-modrih. Velenjčanke se v novo sezono podajajo nekoliko oslabljene, saj bosta manjkali poškodovani Larissa Šoronda in Ines Pijuković. Radomljanke so v spomladanskem delu minule sezone prikazale odločen napredek, za tem pa stoji tudi glavni trener Milomir Mandić, ki je za uradno spletno stran ženskega nogometnega kluba Radomlje poudaril, da se lanskoletna tekma z Rudarjem (Radomljanke so izgubile srečanje kar z 1:8) ne bo ponovila. Vsekakor je forma obeh ekip pred začetkom velika neznanka, a lahko pričakujemo močan dvoboj v vezni liniji, kjer so tako Radomljanke kot tudi Velenjčanke zelo močne. Za domača vrata bodo nevarne predvsem taktično podkovana Lara Prašnikar in Moira Murić. Poleg napadalne trojice pa se Velenjčanke lahko pohvalijo s čvrsto obrambo, v kateri najdemo reprezentantko Marušo Sevšek ter občasno reprezentantko Zalo Gomboc. V vezi je prava poveljnica moštva kapetantka Tina Marolt, vsekakor pa tudi Bric, Nagy, Levačič in ostale pripomorejo k sproščenemu duhu ekipe. Pri Radomljankah je v minuli sezoni velik napredek prikazala Monika Boh. Hitronoga napadalka bo tudi tokrat ena izmed nevarnosti domačink, a bodo vse oči uprte v reprezentantko Barbaro Kralj, od katere nogometna javnost pričakuje veliko. Omeniti velja tudi odlično vratarko Čevnik, ter Čagranovo, ki se je odlično znašla po prestopu iz Slovenj Gradca. Tudi Novogoričanka Katarina Gadnik, pa Teja Breznik, Manca Jereb in izkušena Romana Rojc ter Adrijana Bogolin bodo vsekakor pomembni členi radomeljske ekipe. Omeniti velja, da bo tokratno tekmo morala izpustiti Katarina Jagarinec, zaradi prenosa kartonov iz minule sezone. Kako se bosta odrezali obe ekipi v derbiju kroga bo jasno v nedeljo, s pričetkom tekme ob 17.00 uri.

Bodo Radomljanke tokrat kos nalogi? (Foto: Rok Zore)
Bodo Radomljanke tokrat kos nalogi? (Foto: Rok Zore)

VELESOVO – AJDOVŠČINA (Nedelja ob 17:00. Glavni sodnik: Žan Habuš)
Tokrat bodo igralke Velesovega gostile Ajdovke, ki bodo letos prvič nastopile v prvi Slovenski ženski nogometni ligi. Igralke Velesovega so pred začetkom sezone odigrale generalko z Jevnico in zmagale s 3:2, kljub temu, da sta bili Evelina Kos in Vanja Šiljak na reprezentančni akciji na Irskem. Dekleta iz gorenjskega dela Slovenije so se pripravljale v domačem okolišu in pod budnim očesom stratega Primoža Štrajhara. Pozitivna novica za Štrajharja je tudi povratek Vanje Šiljak. Da so dekleta dobro pripravljena, je dokazala tudi Evelina Kos v včerajšnji tekmi na Irskem, zato tokrat izpostavljamo domače moštvo kot favorita za zmago v tokratnem dvoboju. Lucija Kos, Ula Kozinc, Nika Lombar, Sandra Murnik, Jera Rogelj in ostale bodo pomemben člen mozaika, ki ga bo domači strateg sestavil za novopečenega prvoligaša. Severnoprimorski klub je vsaj zaenkrat popolna neznanka, a se kljub temu od gostij pričakuje borbena tekma, saj bodo celotni nogometni javnosti želele dokazati, da so pripravljene igrati na najvišji ravni. Pričakovati je, da bo tekma borbena vse do zadnjega sodnikovega žvižga, a ob enem lahko pričakujemo kar nekaj zadetkov, tako na eni, kot na drugi strani.

Igralke Velesovega čaka težka naloga (Foto: Rajko Kozinc)
Igralke Velesovega čaka težka naloga (Foto: Rajko Kozinc)

SLOVENJ GRADEC – MARIBOR (Nedelja ob 17:00. Glavni sodnik: Grega Ferlin)
V Slovenj Gradcu bomo priča zelo zanimivemu dvoboju, saj se bodo Mariborčanke želele maščevati za lanskoletni presenetljivi poraz. Ekipo Slovenjgradčank so okrepile štiri tujke, hrvaška kadetska reprezentantka Anita Straka, hrvaška mladinska reprezentantka Petra Bijelić, mladinska reprezentantka BiH Vanja Duronjić in izkušena Branka Karnjuš, 40-letna vratarka, ki ima tudi štiri nastope za izbrano vrsto Hrvaške. Nosilki igre pri domačinkah pa bosta zagotovo tudi v prihodnje Sanja Malinić in Marijana Jevtić. Poleg njiju bodo pod drobnogledom še Eva Mirtič, Nina Poberžnik in najboljša strelka moštva v minuli sezoni, Nika Preksavec. Dejstvo je, da bodo v letošnji sezoni Slovenjgradčanke ciljale na stopničko višje, saj so tokrat tudi leto izkušenejše, zato bi znale presenetiti vsako ekipo, ki bo na Koroško prišla s podcenjevalnim odnosom. Pri gostjah je prišlo med poletjem do kar nekaj sprememb. Odšla je kapetanka Anisa Rola, se pa zato vrača Sara Ketiš, ki je v sredo tudi debitirala za člansko izbrano vrsto in bo najverjetneje nosila velik del bremena. Poleg Ketiševe bodo Štajerke odvisne tudi od Sare Lovrec, Jerneje Senekovič, pa Karmen Ulbin in Ane Miljkovič ter Romane Ploj in tudi od napadalke Žive Hanžič ter Neje Uršič. Bo pa gostujoči strateg verjetno počasi v člansko zasedbo vijolic vpeljeval tudi nekatere obetavne mladinke in kadetinje, saj so minulo sezono Mariborčanke dotolkle poškodbe nekaterih ključnih igralk. Pričakovanja so torej jasna, borbena igra obeh moštev je dejstvo, koliko zadetkov bo padlo pa bo odvisno od priložnosti vsake ekipe. V nedeljo v novo sezono sezono vstopajo tudi na Koroškem.

Živa Hanžič bo v letošnji sezoni ena ključnih napadalk Maribora (Foto: Rok Zore)
Živa Hanžič bo v letošnji sezoni ena ključnih napadalk Maribora (Foto: Rok Zore)

JEVNICA – TELEING POMURJE (Nedelja ob 17:00. Glavni sodnik: Denis Milutin)
Jevnico v prvem krogu čaka zelo težka naloga, saj v goste prihajajo branilke naslova. Domača ekipa je med poletjem doživela veliko odhodov, a so se  v vodstvu Jevnice odločili postaviti temelje na mladih. Po končani karieri Suzane Močnik in Špele Vehar ter odhodu Andreje Gaber, Nastje Kavčič in Eve Vamberger, so v Jevnici dobesedno izgubili nosilke igre. Vsekakor so med izkušenejšimi v moštvu Brigita Jevšenak, Tjaša Gicić, Polona Petrač in Mateja Vodlan, se pa tokrat po poškodbi najverjetneje vrača Sara Gregorčič. Vsekakor so mladinke Jevnice dokazale, da s pridnim in trdim delom lahko napredujejo. Veliko se bo pričakovalo od mladink Nike Koprivnikar, mladinske reprezentantke Ane Poglajen, Ane Mele, Anje Zver in Nine Zupančič. S petimi okrepitvami so Jevničanke zapolnile pomanjkljivosti, še verjetno najbolj potrebna okrepitev domače ekipe pa je vratarka Jadranka Zilić. Pomurke prihajajo v Jevnico že v tekmovalni formi, saj so pred kratkim opravile kvalifikacijski turni za Ligo Prvakinj, kamor so se tudi uspešno uvrstile. Kvalitete moštva Bojana Jančarja ni potrebno poudarjati, vprašanje je, s kakšno enajsterico se bo spustil v tokratni dvoboj in ali bodo priložnost dobile tudi nekatere igralke, ki niso v prvem planu Teleing Pomurja.

Pomurke v prvem krogu čaka Jevnica (Foto: Jure Banfi)
Pomurke v prvem krogu čaka Jevnica (Foto: Jure Banfi)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…