Ženska nogometna reprezentanca do 19 let se meri na kvalifikacijeskem turnirju za Evropsko prvenstvo 2019 v Švici. Slovenska reprezentanca v skupini 2 meri moči z vrstnicami iz Kazahstana, ki so tudi gostiteljice, poleg njih pa so v skupini še Anglija in Wales.


V zgodnjem sobotnem terminu so se Slovenke pomerile z gostiteljicami, ki so že na prvem srečanju z Anležinjami izgubile z visokih 9:0. Reprezentatnca Slovenije je bila že pred začetkom srečanja tihi favorit za prvo zmago na kvalifikacijskem turnirju, kar so s prikazanim tudi upravičile. V prvem polčasu so gostiteljice uspele preprečiti zadetek Sloveniji, Sari Agrež je zadetek preprečil okvir vrat. V nadaljevanju srečanja pa so Kazahstanke prejele štiri zadetkle, kot prva je domačo vratarko premagala Mori v 63. Minuti, izkoristila je povratno podajo Zale Vindišar. Slovenija je še naprej napadala in do povišanja vodstva prišla šest minut kasneje,  po izvedenm kotu je bila najvišja Maruša Česnik. Pred samim zaključkom tekme sta še dva poizkusa končala za hrbtom domače vratarke Angeline Portnove. V 90. minuti je bila uspešna Sara Makovec, znova po izvedenem kotu, minuto kasneje je Makovčeva z odlično podajo našla Adrijano Mori, ki je priložnost izkoristila in postavila končni izid 4:0.

V zadnjem krogu se bo Slovenija pomerila z Anglijo, tekma je na sporedu 24. Oktobra ob 8. Uri. Zmagovalka srečanja se bo uvrstila v nadaljnji krog kvalifikacij.     

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kelenberger: Vsa čast dekletom in vsem, ki so verjeli v to!

Slovenska dekliška kadetska reprezentanca je tudi na drugem kvalifikacijskem obračunu za u…