Slovenska dekliška reprezentanca je z odliko opravila s prvim delom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke Petre Mikeln so v svoji kvalifikacijski skupini po vrsti odpravile Izrael, Kazahstan ter nazadnje še domačo Švedsko in s stoodstotnim izkupičkom osvojile prvo mesto v skupini.


 

Prvi korak k napredovanju v elitni del kvalifikacij je Slovenija opravila proti Izraelu, ko je z zadetkom Kaje Korošec z najstrožje kazni slavila z 1:0. V drugem krogu so Slovenke nato odpihnile Kazahstan in se že uvrstile v naslednji krog, ob visoki zmagi 14:0 se je s petimi zadetki najbolj izkazala Nika Pintarič. Piko na i pa so Slovenke postavile v zadnjem krogu, ko so odlično formo potrdile še z minimalno zmago proti domačinkam Švedinjam, za katere je v zaključku srečanja bila usodna Sara Makovec. Ob šestnajstih danih zadetkih Slovenija v treh tekmah ni prejela gola, za kar je najbolj zaslužna vratarka Zala Meršnik.

 

Slovenijo sedaj čaka še elitni del kvalifikacij, ki bo na sporedu aprila oziroma junija 2019. Žreb za sedem skupin drugega dela kvalifikacij, na evropsko prvenstvo se uvrstijo le zmagovalke skupin, bo opravljen 23. novembra v švicarskem Nyonu. Zaključni turnir osmih reprezentanc bo julija prihodnje leto gostila Škotska.

 

IZRAEL – SLOVENIJA 0:1 (0:1)

Korošec (33′ 11m)

Igrale so: Meršnik, Korošec, Milovič (Vindišar 80′), Agrež, Makovec, Križaj, Mori, Kovačič, Intihar (Klopčič 69′), Pintarič (Hofman 90′), Kunalič.

 

SLOVENIJA – KAZAHSTAN 14:0 (5:0)

Makovec (7′, 16′), Pintarič (24′, 40′, 49′, 76′, 80′), Mori (45+1′, 47′), Milovič (51′), Vindišar (81′, 90+1′), Potočnik (90′), Korošec (90+2′)

Igrale so: Meršnik, Korošec, Agrež, Makovec (Potočnik 71′), Križaj, Mori, Kovačič (Vindišar 46′), Intihar (Sok 80′), Pintarič, Kumalič (Klopčič 46′), Hofman (Milovič 46′).

 

SLOVENIJA – ŠVEDSKA 1:0 (0:0)

Makovec (77′)

Igrale so: Meršnik, Korošec, Milovič, Agrež, Makovec, Križaj, Mori, Kovačič (Vindšar 46′), Intihar, Pinatrič, Kumalič (Klopčič 87′).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled sezone v 1.SŽNL

Naslova so se še devetič v zgodovini veselile nogometašice ŽNK Pomurje Beltinci. Te so za …